Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) İlçe Başkanı Bedri Ataş emeklilere 5 Bin TL. İkramiye kararını eleştirerek, “emekli sadaka değil hakkını istiyor” dedi.

Denizli'de İşçinin İşçiye Engeli! Denizli'de İşçinin İşçiye Engeli!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan emeklilere 5 BİN lira ikramiye verilmesi kararını eleştiren CHP Çivril İlçe Başkanı Bedri Ataş uygulamanın emekliler arasında ayrışmaya neden olacağını ifade etti. Kararın hem miktar hem de uygulama açısından müjde değil hüsran olduğunu ifade eden başkan Ataş “bu karar vatandaşlar arasındaki eşitlik duygusuna da zarar veriyor. Geçim sıkıntı yaşayan ve aldığı emekli maaşı ile sefalete sürüklenen emekli sadaka değil hakkı olan zammı bekliyor. Emekli olmuş biri neden çalışmak zorunda diye düşünmesi gerekenler verdikleri ikramiye ile emekliler arasında ayrışmaya neden oluyor” dedi.

Ataş açıklamasında “7.500 TL aylık ile sefalete sürüklenen emekli sizden sadaka değil zam bekliyor. Bu ikramiye değil sadaka. İşçileri; ‘taşeron işçi’, ‘geçici işçi’ diye ayırdılar, memurları ‘sözleşmeli memur’ diye ayırdılar, sıra emeklilere geldi. Emekli olan vatandaş zevkine mi çalışıyor da çalışan emekli/ çalışmayan emekli ayrımı yapılıyor? Çalışan emekli, mevcut maaşıyla geçinemediği için mecburen çalışıyor. Yapılan haksızlıktır, vicdansızlıktır” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi