SGK, usulsüz emekli olanlar ve sahte boşanma yoluyla dul maaşı almaya çalışanlar gibi sosyal güvenlik haksızlıklarını tespit etmek için yapay zeka teknolojisini devreye soktu. Toplamda 17 milyon emekliyi titizlikle incelemeye alan SGK, özellikle malulen emeklilik durumlarında gerçekleşen usulsüzlükleri önlemek amacıyla adımlarını sıklaştırdı.

LPG’ye Büyük İndirim! Denizli’de LPG Ne Kadar Olacak? LPG’ye Büyük İndirim! Denizli’de LPG Ne Kadar Olacak?

Emekli Maaşı Alanlar Dikkat! Maaş Kesintisi Kapıda!SGK, usulsüzlük tespit ettiği kişilere ciddi cezalar uygulayacak ve emekli maaşlarını kesme yetkisini kullanacak. Ayrıca, geriye dönük olarak usulsüz şekilde alınan emekli aylıklarının da geri talep edileceği belirtildi. Sahte boşanma yoluyla haksız maaş alanlar için de benzer sert önlemler alınacak ve maaşlarının kesilerek yasal faiziyle birlikte geri alınacağı vurgulandı.

Son zamanlarda artan şikayetler doğrultusunda, sahte sağlık raporu ile malulen emeklilik talep edenlerin de dikkatle incelendiği ve gerekli durumlarda sıkı önlemler alınacağı ifade edildi.Emekli Maaşı Alanlar Dikkat! Maaş Kesintisi Kapıda!2

Editör: Durmuş Özke