0 faizle kredi veren bankalar açıklandı: İşte verdikleri rakamlar 0 faizle kredi veren bankalar açıklandı: İşte verdikleri rakamlar

Emekliye zam düzenlemesi Temmuz ayında gerçekleştirilecek. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisinin maaş artışları enflasyon rakamlarına göre değerlendirilecek. Ocak döneminde 10 bin TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşı da artırılacak.

Emekli Kok Maas Zammi Ne Zaman Yapilacak

Emekli Refah Payı Masada Olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyon rakamlarına göre emekli maaşlarının yeniden değerlendirileceğini açıkladı. Buna göre 6 aylık enflasyon rakamlarının belli olması sonrası emekliler için refah payı masada olacak. Refah payı ve en düşük emekli maaşı düzenlemesi için Meclis düzenlemesi gerekiyor.

6 Aylık Enflasyon Beklentisi Yüzde 25,39

Merkez Bankası Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarına göre Mayıs ve Haziran ayı enflasyon beklentisi sırasıyla yüzde 3 ve yüzde 2,54 oldu. Bu rakamlara göre Tüketici Fiyat Endeksi'nin 2.331,47'ye yükselmesi bekleniyor. Yine buradan esasla yapılan hesaba göre Ocak-Haziran dönemi 6 aylık enflasyon oranı yüzde 25,39 olacak. Yani kabaca enflasyonun yüzde 25 bandında olacağı hesaplanıyor.

Editör: Ali İhsan Sivrikaya