Elektrikli otomobil sahibi olanlar  veya almayı düşünenler yağmurlu günlerde şarj işleminin nasıl olacağını araştırıyor. Gelişen teknoloji yeni nesil şarj altyapılarının gelişimi ve standart hale getirilmesi ile yaşanacak olumsuzlukları sona erdirmeyi hedefliyor. Günümüzde, kamuya açık olan şarj istasyonları her türlü hava koşulunda güvenli şarj takviyesi sunabilecek biçimde tasarlanmıştır.

Elektrikli Arabadan Elektrik Carpar Mi Yagmurlu Havada Sarj Edilir Mi Bunlara Dikkat.jpg3

Kamuya Açık İstasyonlar Güvemlik Standartlarına Uygun

Halka açık şarj istasyonları, güvenlik standartlarına uygun haldedir. Yağmura ve aşırı sıcaklığa dayanması için çeşitli önlemler bu istasyonlarda alınmış halde hizmet vermektedir. Alınan bu önlemler sayesinde, yağmurlu günlerde bile araç sahiplerinin güvenlik konusunda endişe duymasına gerek kalmaz.

Şarj istasyonlarında, yıldırımdan korunma, sızıntı önleme, su geçirmezlik, yüksek sıcaklık dayanımı ve aşırı yük koruması gibi özelliklerle donatılarak oluşabilecek kötü bir olayın gerçekleşmesi engellenmiştir. Sağlanmış olan bu özellikler her türlü hava koşulunda güvenli şarj imkanı tanımaktadır. 

Şarj İstasyonlarında Dikkat edilmesi Gereken Püf Noktalar Nelerdir?

Şarj istasyonlarını kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı önleyici tedbirler bulunmaktadır. Araç sahipleri, yağmurlu bir havada şarj ihtiyacını karşılamak isterse, hem şarj istasyonunu hem de şarj kablolarını yağmurluk veya koruyucu örtüyle kaplayarak yağmur suyunun sızmasını önlemelidir. Bu önlem olası bir kazayı önleyecektir.

Şarj istasyonları, zaten kurulum itibarıyla yerden belirli bir yüksekliğe konumlandırılmaktadır. Bunun nedeni ise güneşten ve yağmurdan gelebilecek olumsuz durumların etkisini azaltmayı hedeflemektir.

Elektrikli Arabadan Elektrik Carpar Mi Yagmurlu Havada Sarj Edilir Mi Bunlara Dikkat.jpg2

Dış Mekanda Olan Şarj İstasyonlarında Ekstra Önlem Gerekli

Dış mekan şarj istasyonlarında otomobil şarj edilecekse, şarj arayüzünün su geçirmezliğine özellikle dikkat göstermek şarttır. Şarj tabancası ile aracın şarj portu arasındaki bağlantı, su alması halinde arızalara yol açabileceğinden, bu noktada özenli olmak gerekir. Şarj işlemi başlamadan önce, ilgili bileşenlerin yüzeylerinin silinerek temizlenmesi olası bir sızıntı ve elektrik çarpması riskini azaltacaktır.

BU SEFER ZAM DEĞİL İNDİRİM YAPTILAR BU SEFER ZAM DEĞİL İNDİRİM YAPTILAR

Yağmurlu havalarda açık hava şarj istasyonlarını güvenli kullanmak için, şarj arayüzleri için su geçirmez kapaklar kullanarak ek önlemler alınmalıdır. Basit gibi görünen bu önlemler oldukça yararlıdır. 
 

Kaynak: HABER MERKEZİ