100 Yılda 100 Başarı ödül törenine Denizli’nin geçmişten bu güne önemli iş insanları ve ailelerinin yanı sıra AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Denizli protokolü katıldı.

DTO'dan Vefa Örneği

Denizli Ticaret Odası’nın arşivi ile düzenlenen sektörel faaliyetleri ile Denizli’ye katkı sağlayan firmaların ödüllendirildiği tören, şehitlerin anısına saygı duruşu ardından İstiklal Marşı ile başladı.

“Kalkınmanın Üretim Lokomotifi”

Açılış konuşmasını Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan yaptı. Uğur Erdoğan konuşmasına “Acımız büyük.” Diyerek şehitlerimizi andı. “Kalleşçe saldırı düzenleyerek kahraman askerlerimizi şehit ettiler. Onlara Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve aziz milletimize baş sağlığı diliyorum. Terör destekçilerini ise şiddetle kınıyoruz.” Dedi. Konuşmasının devamında ise “Üretim potansiyeli ile ticari alandaki etkin rolü ve başarılarıyla, ihracat konumumuzla şehrimize güç katan üyelerimizle birlikte olduğumuz için mutluyuz. Uzun yıllardır üyemiz olan ve faaliyetlerini başarılarıyla sürdürenlere ödül vererek, bu başarı daha anlamlı olsun istedik. Markalarımıza olan vefa borcumuzu unutmadık. Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi ‘ülkeler iktisadi zaferlerle desteklenmezlerse payidar olamazlar, ekonomik kalkınma ülkemizin bel kemiğidir.’ Bugün güçlü Türkiye’nin gerçek mimarı olan bu firmalarımıza ve sahiplerine, çalışanlarına teşekkür ediyorum. Denizli dinamizm ve üretim odaklı çalışma şehridir. Ticaret ve sanayide başarı hikayeleri yazarak büyük katkı sağlıyoruz, kalkınmanın üretim lokomotifidir. Son yıllarda üretim çeşitliliğimiz arttı, artık her alanda üretim gücüyüz. Modern teknolojiye uygun olarak sürekli kendimizi geliştiriyor ve örnek oluyoruz. İnsanlarımıza rol model olmada Denizli bir öncüdür.”

DTO'dan Vefa Örneği

“Sığamıyoruz!”

“Güçlü lojistik oluşturmada Denizli ulusal ve uluslararası ticarette önemli bir merkez haline gelmiştir. Sanayiye sığmıyoruz, çeşitliliğe kavuşuyoruz, zenginleşiyoruz. Sadece Denizli’nin değil, ülkemizin refahı ve ekonomik gücünü sağlıyoruz. Teknik tekstile dönüşüm projemizle merkezlerimizi Avrupa dahil, makine ve teçhizatın bir arada olduğu bir şehir oluşturduk. Merkezimizde 12 farklı sektörde on iki farklı numune yapabilecek durumdayız. Şehrimiz tarım ve hayvancılık ile 81 il içinde ilk üçte yer almakta. Hızlı büyüyen ve yerlerine sığmayan geri dönüşüm, mobilya, otomobil sektörleri için yeni sanayi bölgeleri bekleniyor. Bununla ilgili girişimlerimizi herkesle birlikte başlattık. Denizli bugün gurur duyduğumuz bir noktada. KOSGEB desteği ile ulusal ve uluslararası fuarlara götürüyoruz. Ayrıca Denizli’yi de bir fuar merkezi haline getiriyoruz. Yeni fuar alanına ihtiyacımız var, başkanımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Olursa sayı ve yelpazesini arttıracağız. Denizli’de gençlerimize TEKNO-FEST’i getirmek istiyoruz.” Diyerek Denizli’nin modernleşme ve kalkınma simgesi olduğunun altını çizdi. Denizli’nin sosyoekonomik başarıları ile üretim potansiyeliyle cari fazla veren enerjisi ve gücü ile bilindiğini söyleyerek gurur duyduğunu dile getirdi.

DTO'dan Vefa Örneği

“İyi ki Varsınız!”

Başarının istemekle başlayıp, çalışmakla devam ettiğini söyleyen Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan: “Daha güçlü daha üretken Denizli için el ele olmalıyız. Kurulduğumuz günden bu yana sağlıklı bir iletişim ağı ile kent ekonmomisinin kalkınmasına, sektörel işbirliğine öncülük ettik. Girişimciliği destekleyen, sorunlara çözüm üreten önemli bir oluşumuz. İnsanlarımızın sesiyiz.” Diyerek törende ödül alacak firma sahiplerine ve çalışanlarını kutlayarak “iyi ki varsınız, iyi ki geldiniz!” dedi.

“Böyle bir şehirde belediye başkanlığı yapmak ise onurların en güzeli”

DTO'dan Vefa Örneği

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da konuşmasına, Uğur Erdoğan ve yönetimine etkinliği düzenledikleri için teşekkür ederek başladı. “Önemli olan bu şehre hizmet etmiş insanları takdir etmek ve rol model olan bu insanları hatırlamaktır. Hepsi bizim başımızın tacıdır; Denizli, Denizli olduysa onlar sayesindedir. Bu törenin yüzüncü yılda ayrı bir anlamı ayrı bir güzelliği var. Atatürk’ümüzün belirttiği muasır medeniyetlere çıkmak için son hızla koşuyoruz. Atatürk’ün gösterdiği hedefe hem sanayi hem tarım hem ticaret olarak ulaşmış ve emanete sahip çıkmış bulunuyoruz. Tükettiğimizden fazla üreten bir şehiriz. Bu gece gündüz çalışan insanlarımız sayesinde olmuştur. Böyle bir şehirde belediye başkanlığı yapmak ise onurların en güzeli. Durmak yok, üretmeye devam. Ülkemiz için Denizli için koşmaya devam.” Dedi.

DTO'dan Vefa Örneği

“O, bu, şu; ondan, bundan demeden millet olarak, Denizli olarak, Türkiye olarak beraber olmak zorundayız”

Geçtiğimiz günlerde Irak’ın kuzeyinde gerçekleşen saldırı sonucu şehit olan askerlerimizi anmayı unutmayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı: “Acılarımız var, şehitlerimiz var. Bu coğrafya çok kıymetli ve korunması zor bir coğrafya. Yarın şehitlerimizden birinin törenini yapacağız, hepsinin mekanı cennet olsun. Bazen birbirimize farklı boyutlarda baksak da o, bu, şu; ondan, bundan demeden millet olarak, Denizli olarak, Türkiye olarak beraber olmak zorundayız. Böylece gönül coğrafyamızdaki gibi, şehitlerimiz gibi olmadan nerde mazlum varsa imdadına yetişir, kanatlarımız altına alırız. Birlik ve beraberliğimizi sağlarız. Amasız, fakatsız teröre lanet etmemiz gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Yari Güzel Olanın Başı Beladan Kurtulmaz

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci ise salonun büyük bir kısmını tanıdığını dile getirdi. “Mutlaka bir yerlerde Denizlimiz için bir araya gelip dertlenmişizdir. Elimizden geldiğince Denizlimizin hizmetkarı olduk. Bu tek kişilik bir oyun değil, tek kişinin yapabileceği bir şey değil.” Dedi.

Şehitlerimizi anarak “ Millet olarak birkaç gündür derin hüzün içindeyiz. Bu topraklar kıymetli topraklar. Yeryüzünde Türkiye’den daha güzel, daha önemli bir ülke yok. Yari güzel olanın başı beladan kurtulmaz derler ya. Biz her karışı şehit kanları ile suladık ve etrafımıza baktığımızda teröre karşı çok büyük bir mücadele içerisinde olduğumuzu zaten görebiliyoruz. Bir zamanlar olduğu gibi aciz değiliz ama Dünya’daki egemen güçler, Türkiye ve bu coğrafya üzerine oyun oynamaya devam ettiği sürece maalesef olaylar devam edecek. Başta Denizlili yavrumuz olmak üzere hepsine rahmet diliyorum.” dedi.

DTO'dan Vefa Örneği

“Ankara’da Bir Kapınız Var”

Vefanın insanı insan yapan en önemli özellik olduğunu vurgulayarak, yapılan törenin bir vefa örneği olduğunu söyledi. “100 yıldan fazladır burada olanlar varç Kaydı olmasa bile o meslekler hep vardı. Pamukkale Üniversitesi’nin Laodikya kazıları sırasında ortaya çıkan boya ve tekstil kalıntılarıyla, iki bin üç bin yıllık bir tekstil merkezliği ve kültürümüz var. Bizim huyumuzdur, genelde birbirimizisevdiğimizi söylemede, takdir etmede cimriyizdir. Negatifi söylemede ise cömertizdir. Birbirimize sevdiğimizi söyleyip, vefayı gününde ve zamanında gösterelim. 2004 yılında, ‘Denizli hak ettiğini alacak’ dediğimizde ilk yaptığımız Denizlimizin sevdiği isimlere sahip çıkmak, onure etmek oldu. Hep söylediğim bir şey bu millete hizmetkar olmak, özellikle Denizli’ye hizmet etmek. Bu her kula nasip olmaz. Birinci partim vatanım, milletim, bayrağım ve devletimdir. İkinci partim, Dünya’nın en güzel şehri olan Denizli’dir. Onun için yeniden aldığımız görevlerle ilgili tek bir şey bilin ki, Ankara’da çalınacak bir kapınız var. Bu kardeşiniz orada. Denizli’nin menfaatine olmak kaydıyla kapınız var.” Açıklamasında bulundu.

“Bugün, Dünya’nın 17. En büyük ekonomisiyiz. Dünya bankası’nı satın almada 11. En büyük ekonomisindeyiz. Bu Türkiye Yüzyılında ilk beşe girmek hedefimiz. Bin yıldan beri bu topraklarda mücadele veriyoruz. Önceden düşman mertti şimdi namert. Nerde uşağı, maşası varsa üzerimize sürüyor. Son on yılda ne badireler atlattık ama başımız yine dik çıktık. Genel olarak Dünya’da devam eden global krizin etkilerindeyiz. Avrupa hala toparlanamadığı için biz de sıkıntıdayız. Şu an Ekonomi İşleri Başkanı olarak uygulanan politikaların isabetli ve başarılı bir süreçte olduğunu açıklıyorum. Etkilerini görüyoruz, görmeye de devam edeceğiz. Piyasalardaki dalgalanmalar makulleşecek. Kredi faizleri son derece yüksek, yatırım ve ticaret şu an mümkün değil ama bilinçsizce kendini korumak için olan talep fazlalığı yavaşça azalmaya başladı. Paranın finans piyasalarına yükselmesiyle, mevduatlarda bollaşma ve rahatlama yaşanıyor. Talep daralmasında istihdam destekleri, üretim kaydıyla şartlarımızda önlemler alınacak. Perşembe günü, Ankara’da yine gündemimiz bu olacak. Enflasyonu kalıcı bitirmek için amacımız tezgahtaki malı çoğaltmak. Her türlü tedbir alınacak. Türkiye kadar bana gelecek vaad eden başka hiçbir ülke yok. Potansiyelimiz ve gücümüz var. Hep birlikte gerçekleştireceğiz. 2024’ün 2023’ten daha güzel olmasını diliyorum ve yeni gelen yılınızı kutluyorum.” Diyerek sözlerini bitirdi.

Konuşmaların ardından DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Ak Parti Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan 100 ödülü, 100 başarılı iş insanına takdim etti.

Denizli Tabipler Odası'nda Necdet Ardıç Güven Tazeledi! Denizli Tabipler Odası'nda Necdet Ardıç Güven Tazeledi!
Editör: Haber Merkezi