Başuzmanı İsa Karakaş Açıkladı: Memur Maaşı En Düşük Kaç Lira Olacak? Başuzmanı İsa Karakaş Açıkladı: Memur Maaşı En Düşük Kaç Lira Olacak?

Evren Devrim Zelyut, faizlerin artırılmaması halinde sonbaharda döviz girişlerinin tersine dönebileceğini ve kurun yukarı çıkabileceğini uyarıyor. Zelyut, balina etkisiyle dolar kurunun 45-50 liraya kadar yükselmeyeceğini de sözlerine ekliyor.

Ülke geneli dolar son bir aydır da 32,21 seviyesinde durgunluğunu sürdürürken yatırımcısına da kazanç sağlamadığı ifade edildi. Euro 35 seviyesinden 34,7 TL seviyesine kadar düşerek yatırımcısına da para kaybettirdi.

ALTINI OLANLAR ZARAR EDEBİLİR

Gram altın ise 2 bin 400 TL üzeri rekor artış sonrasında da sert satışlarla baskılandı. Altın yatırımcıları bir ay içerisinde neye uğradıklarını şaşırırken bir ay boyunca da kazandıran tek yatırım aracı ise borsa oldu. Borsa İstanbul tarihi rekor kırarak 10 bin 200 TL seviyelerine kadar geldi. Mevduat faizleri de yüzde 60 seviyelerine kadar yükseldi.

EKONOMİST DUYURDU: YIL SONU ARTIŞA GEÇECEK

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar kuru için de net rakam vererek kritik uyarı da bulundu.

Zelyut, “Siz bu faizi artırmazsanız, sonbaharda bu girişlerin terse dönmeye başladığını görürsünüz. Sonuç olarak kuru yukarı doğru çekmeye başlayacak. Ancak balina etkileri bunun çıkıp da 45’e 50’ye vurmasını da engelleyecek. Bu itiş kakış mekanizmasında arkadaşlar kur 40 lira civarında yıl sonunda da dengeyi bulacak” dedi.

NOT: Bu haberde yer alan ifadeler yatırım tavsiyesi değildir. 

Kaynak: HABER MERKEZİ