Yerel seçimler önce Denizli'de vatandaşları doların seçim sonrası yükseleceği beklentisi üzerinde döviz bürolarında yoğunluk oluşturmuştu. Beklenen yükseliş henüz gerçekleşmedi, dolarda düşüş yaşandı. Türkiye’de bu söylentilere inanan çok sayıda vatandaş döviz bürolarına ve bankalara gitmiş ve 8 milyar dolar civarında bir döviz alımı gerçekleştirmişti. Fakat kurlar seçimden bir sonraki gün hızla geri çekildi.  

Aydınlık.com’un haberine göre; “Merkez Bankası dolar kuruna yerel seçimlerden önce baskı üstüne baskı kurdu. Yerel seçimlerden sürpriz sonuç çıkınca piyasa da erken seçim ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in görevden alınacağının söylentilerinin başlamasıyla birlikte dolar güne rekor kırarak başladı. Rekorun ardından 1 lira kadar sert düştü ve yeniden yükseldi” ifadeleri yer aldı.  

18-32 yaş arası artık para ödemeyecek: Ücretsiz olacağı açıklandı 18-32 yaş arası artık para ödemeyecek: Ücretsiz olacağı açıklandı

Ekonomist Barış Soydan dolarla ilgili beklentileri ise şu şekilde, "Sıcak para girişi olsa bile Merkez Bankası rezervlerinde ciddi bir açık var. Bu rezervleri doldurması gerekecek. Türkiye’ye sıcak para girecek ve bu parayı da MB piyasadan toplayacak. Piyasaya TL verecek, döviz alacak. Piyasaya TL verdiği zaman düşerse dolar MB alıma geçtiğinde, dolar yine yükselecek. Sıcak para girişi olursa rezerv doldurmak için dolarda düşüş değil kontrollü bir yükseliş göreceğiz" dedi.