Yüksek Seçim Kurulu'nun sayfasını görsel olarak kopyalayan dolandırıcılar, "Oy kullanacağınız sandık değişti" mesajıyla, sorgulama linki gönderiyor. Gönderilen linke tıklanması halinde, telefon içerisine yerleşen virüsle hem bilgiler ele geçiriliyor, hem de adım adım takip sağlanıyor.

Hem SMS, Hem Arama Yoluyla Ulaşıyorlar

Denizli Büyükşehir’in Perdeleri ‘Asrın Zaferi’ ne Açıldı Denizli Büyükşehir’in Perdeleri ‘Asrın Zaferi’ ne Açıldı

Sabah gazetesinin haberine göre, yollanan link üzerinden seçim kaydı sorgulaması yapılması isteniyor. Sorgulama yapmak isteyen vatandaşlardan adres ve telefon gibi iletişim bilgileri isteniyor. Dolandırıcılar sadece SMS ile değil, aramalarla da insanlarla iletişime geçiyor. Genellikle 444 veya 850 ile başlayan numaralardan gelen aramalarda, "YSK'dan arıyoruz. Seçmen kaydınız ile ilgili bir değişiklik var. Düzeltmemiz için bazı bilgiler gerekiyor" diyerek dolandırma süreci başlatılıyor.

Dolandiricilara Dikkat Secim Icin Harekete Gectiler2

"Şüpheli Linkleri Açmayın"

Kesin listelerin açıklanmasının ardından hiçbir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinin değişmeyeceğini belirten uzmanlar, "Şüpheli bir link geldiğinde bunu açmayın" uyarısında bulunuyorlar.

Seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını, YSK'nın internet sitesinden, e-devletten, YSK'nın seçmen sorgulama mobil uygulamasından veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebiliyorlar.

Editör: Ali İhsan Sivrikaya