Nevişet Kameroğlu ortaokulu öğrencileri sokak hayvanları yararına kermes düzenledi.

Geçen yıl düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelir ile sokak hayvanlarına mama alan ortaokul öğrenciler geleneği bozmadı. Okul bahçesinde düzenlenen kermeste satılan ürünlerden elde edilen gelir ile LÖSEV ve Sokak Hayvanları Kliniğine bağış yapıldı.

DERSTE ÖĞRENDİLER GELENEK HALİNE GETİRDİLER

Sınav sonrası en büyük dersi yaptılar

Çivril’de öğrenim gören ortaokul öğrencileri geçen yıl başlattıkları iyilik hareketini bu yıl da devam ettirdi. LGS sonrası okul bahçesinde sokak hayvanları ve LÖSEV yararına kermes düzenleyen öğrenciler, ortaokuldan mezun olmadan önce en büyük dersi yapmış oldu. Evlerinde annelerinin hazırladığı el işi ve gıda ürünlerini okul bahçesinde satan 8’inci sınıf öğrencileri elde edilen gelirin bir kısmını LÖSEV banka hesaplarına gönderirken kalan kısmı ile de sokak Hayvanları için mama aldı.

Aldıkları 330 kilo mamayı Çivril Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniğine teslim eden öğrenciler klinikte tedavi gören hayvanlar hakkında veteriner hekimlerden bilgi almayı da ihmal etmedi.

Bir yıl önce İngilizce dersinde işledikleri bir konudan yola çıkarak başlayan etkinliği bu yılda devam ettirmekten mutlu olduklarını ifade eden öğrenciler “geçen yıl öğretmenimizin önderliğinde sokak hayvanları kliniğini ziyaret etmiş ve sonrasında kermes düzenleyerek mama tedarik ederek bağışlamıştık. Bu yıl ortaokulda son yılımız LGS sınavından sonra aynı kermesi yine düzenledik. Bu yıl elde ettiğimiz gelir ile hem sokak hayvanlarına hem de LÖSEV’e bağışta bulunduk. Biz okuldan mezun olduk ama başlattığımız etkinlik inşallah okulun bir parçası olur ve her yıl devam eder” dediler.

Editör: Haber Merkezi