6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde, Adıyaman’da 37 kişinin hayatına mal olan Zümrüt Apartmanı ile ilgili şok eden bir detay ortaya çıktı.

2010 yılında apartmanın müteahhidi binanın sıkıntılı olduğunu dile getirenlere cevaben bir afiş asmıştı. Afiş ile binanın sağlamlığını kanıtlamaya çalışan ve üslubu ile dikkat çeken müteahhidin bugün ortaya çıkan delil niteliğindeki fotoğrafı dikkat çekti.

Depremde 37 Kişinin Canından Olduğu Apartmana Asılan Şok Afişi Gördünüz Mü1Yıkılan binaların sorumluları hala hakim karşısına çıkmaya devam ediyor. Depremin acıları hala taptaze. Deprem müteahhitleri arasında en çok konuşulan Zümrüt Apartmanı sahibi, 37 kişinin canına mal olmuştu. Müteahhit hakkında "Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olma” suçundan 2 yıldan 22 yıl 5 aya kadar hapis cezası istenmişti.

Üç kişinin tutuklu olarak yargılandığı ilk dava 29 Şubat’ta gerçekleşirken, davanın ikinci duruşması ise 15 Mayıs’ta görülecek.

Dava sürerken Zümrüt Apartmanı’nın sağlamlığı ile ilgili 2010 yılından pişkin bir fotoğrafın ortaya çıkması gündeme bomba gibi düştü.

Depremde 37 Kişinin Canından Olduğu Apartmana Asılan Şok Afişi Gördünüz Mü21Çeşitli Kuruluşlar Sağlamlık Belgesi Vermiş!

Zümrüt Apartmanı ile ilgili 2010 yılında  “‘Binada eğim var, bina yıkılacak gibi' iddialarının konuşulduğu ortaya çıktı. Tutuklu sanıklardan Müteahhit Bilal K. ise 2010 yılında bu iddiaların üzerine çeşitli kuruluşlardan aldıkları belgeleri afişe bastırmış ve afişi binaya asmış.

Müteahhit, “Bu binada en küçük bir hata olmadığını biz belgeledik. İftira eden vatandaşlar, hodri meydan siz de belgeleyin” yazılı afişi binasına asarak meydan okumuş!

Muğla’da Şaban Ataş Cinayetinde Ailesi Tutuklandı Muğla’da Şaban Ataş Cinayetinde Ailesi Tutuklandı

Binaya asılan afişte, Adıyaman Belediyesi’nden alınan Yapı Kullanma İzin Belgesi, Makine Mühendisinin Periyodik Ölçüm Raporu, Jeoloji Mühendisi’nin Zemin Etüdü Raporu ve İnşaat Mühendisleri Yapıda İmara aykırı olmadığı yönündeki raporların yer aldığı görüldü.

Depremde 37 Kişinin Canından Olduğu Apartmana Asılan Şok Afişi Gördünüz Mü2

Editör: Kardelen Başol