Türkiye’nin gündem parçalarından biri de hiç şüphesiz deprem korkusu.

Deprem Alarmı! Denizli Hatay Kadar YıkılabilirHerkesin gözü, son zamanlarda unutulmaması ve önlem alınması için sık sık dile getirilen büyük İstanbul depreminde. Tabi, büyük depremlerin sadece İstanbul’da olmayacağını, 6 Şubat depremi ve kaybedilen binlerce can bizlere tekrar hatırlatmış oldu.

Peki, Denizli’de sürekli olarak meydana gelen küçük depremler neyin habercisi? Denizli depreme hazır mı?

Tüm bu soruların ve daha fazlasının cevabını TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Barış Semiz veriyor. Aynı zamanda Pamukkale Üniversitesi’nde akademisyenlik yapan Semiz, öncelikle bu minik depremlerin Denizli için iyi olup olmadığını değerlendirdi.

Denizli’de olan küçük şiddetli depremlerin olmasını yararlı bulan Semiz, fay hattının enerjisini atması için küçük depremlerin “iyi” olduğunu söyledi.

Resmi Gazete’de Yayınlandı! 36 Bin Sağlık Personeli Alınacak Resmi Gazete’de Yayınlandı! 36 Bin Sağlık Personeli Alınacak

Denizlide Son 7 Gun Icerisinde Tam 12 Deprem OlduDenizli’de En Yüksek Beklenebilecek Deprem Şiddeti 7

Denizli’nin “Master Afet Planı” üzerinde çalışarak önlemleri almaya başladığını belirten Semiz, “deprem için her zaman hazırlıklı olmalıyız, her an olabilecek gibi önlemler almalıyız” dedi. Genel olarak Denizli’de Hatay ve Kahramanmaraş kadar büyük depremlerin (7.7) olma ihtimalini öngörmediklerini açıklayan Başkan Semiz, Denizli’de olabilecek en yüksek depremin 6.8-7 büyüklüğünde olabileceğini dile getirdi. Ancak bu ve bu minvalde gerçekleşecek depremin Denizli için Hatay kadar yıkıcı olma ihtimalini de vurguladı.

Editör: Kardelen Başol