MANZARAYI GÖRENLER İSYAN ETTİ MANZARAYI GÖRENLER İSYAN ETTİ

Milli mücadele döneminde, 104 yıl önce Denizli’ye gelen Demirci Mehmet Efe’nin, şimdiki Merkez Bankasının olduğu bölgede 60’ın üzerindeki Denizlili’yi infaz ettirerek kanlarını akıttığı olay, Denizli’nin hafızasından silinmedi. Olay sonrasında Mehmet Efe’nin Atatürk’e yazdığı mektupta, Denizlililerin Kuvay-ı Milliye’ye isyan ettiği için bu olayın yaşandığına dair iftira atması, Denizli tarihinde kara bir çamur lekesi olarak kaldı. Yazdığı “Denizli Vakası” kitabıyla bu olayı derinlemesine ele alan Ömer Gökmen, bu iftiranın asılsız olduğunu kanıtlarıyla birlikte gözler önüne serdi.

Denizliye Atilan 104 Yillik Kara Lekeyi Temizleyen Isim Denizliye Geliyor1

"Bu, Denizli’ye Atılan Alçakça Bir İftiradır"

Kitabının içeriğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Gökmen, “Bu olay, 1920 yılında Denizli’de yaşanmış çok vahşi, çok haksız, lanet olası bir olaydır. İşin daha kötü tarafı, Denizli’ye ‘Kuvay-ı Milliye’ye isyan etti, o yüzden cezalandırıldı’ denmiş olmasıdır. Kitap, bunu konu ediniyor. Aslında böyle bir şey yok. Bu, Denizli’ye atılan alçakça bir iftiradır. Maalesef, Denizli’de bugüne kadar bir itiraz gelmemiş, gelememiş. Bu kitap, Denizli kamuoyunun ilk itirazıdır. Kanıtlarıyla açık açık kitabımda belirttim” dedi.  

Denizliye Atilan 104 Yillik Kara Lekeyi Temizleyen Isim Denizliye Geliyor2

“Denizlililerin Alnında “Vatan Hainliği” Damgası Var”

4 Haziran Salı günü Türk Ocakları Denizli Şubesinde düzenlenecek olan söyleşiye Denizlililerin gelmesini istediğini belirten Ömer Gökmen, “Denizlililerin alnında bir ‘vatan hainliği’ damgası var. Bu kitap, bu kara lekeyi silen bir kitaptır. Bu konuda sohbet edeceğiz söyleşide. Mümkün olsa bütün Denizli’nin oraya gelmesini istiyorum. Kendim için değil, onlar için” ifadelerinde bulundu.

Denizliye Atilan 104 Yillik Kara Lekeyi Temizleyen Isim Denizliye Geliyor5