Bayramdan Sonra Gelecek Vergilere Hazır Olun Bayramdan Sonra Gelecek Vergilere Hazır Olun

Emlak vergisi, kişilerin sahip oldukları ya da kendilerine tahsis edilen mülkler için ödedikleri vergi türüne emlak vergisi denilmektedir. Tüm vergi türlerinde olduğu gibi bu uygulamaya yönelik ödemeler de yılın belirli dönemlerinde, farklı yöntemler vasıtasıyla yapılabiliyor. Mükellefler için yıllık bir gider kalemi olan emlak vergisi her yıl devlet tarafından belirlenen tutarca ödenir.

Mayısta Ödemeyi Yapmayı Unutmayın!

Emlak vergisi ödeme işlemi genelde iki taksit halinde gerçekleştirilir. Verginin ilk taksit ödemesi, Mart ayının ilk gününden Mayıs ayının son gününe kadar yapılabilir. İkinci taksit ödeme aralığı ise Kasım ayının son günü ile sınırlandırılmıştır. Emlak vergisinin ilk taksit ödemesi için bu ayın sonunda bitecek.

Vergi Ödemelerinizi Online Yapabilirsiniz

Emlak, Çevre Temizlik Ve İlan Reklam vergilerinin ilk taksiti için ödemeler devam ediyorken ilk taksit ödemelerinde son gün ise 31 Mayıs Cuma. Pamukkale Belediyesinin bilgilendirmesine göre vergi mükellefleri 08.00 ile 17.00 arasında belediye veznelerinden ödeme yapabilecekler.

Ayrıca ödemeler e-belediyecilik uygulamaları üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Vergi ödemeleri Türkiye’nin her yerindeki PTT şubelerinden de mükellef sicil numarasını sisteme girerek gerçekleştirilebiliyor.  

Editör: Fatma Haytan