Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) haftalık hava tahmin raporunda Denizli'ye için Turuncu kod uyarısı verdi. Hafta sonu etkili olacağı tahmin edilen şiddetli yağmur sebebiyle Denizli'nin de dahil olduğu 29 il için Turuncu kod uyarısı verildi. Ayrıca 26 il için Sarı uyarı olmak üzere toplam 55 il için sağanak yağmur, fırtına, su baskını ve çatı uçması yaşanabileceği belirtildi. Vatandaşlar ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları yönünde uyarıldı.

Denizlililer Dikkat! Denizli İçin Turuncu Kod!

AFAD'dan yapılan uyarıda; ''Uyarı verilen illerimizde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır. Sarı ve turuncu meteorolojik uyarı verilen illerde ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımızın ani  sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Çivrilli Vatandaşlar Dikkat Kaymakamlık Duyurdu! Çivrilli Vatandaşlar Dikkat Kaymakamlık Duyurdu!
Denizlililer Dikkat! Denizli İçin Turuncu Kod!

AFAD yaptığı diğer bir açıklamada; "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Pazar günü öğle saatlerinden itibaren Ankara il genelinde, Denizli, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar ve Uşak çevreleri ile Aydın, Muğla ve Antalya’nın iç kesimlerinde yerel Kuvvetli Yağış bekleniyor" denildi. 

Denizlililer Dikkat! Denizli İçin Turuncu Kod!

40 Uçuş İptal Edildi

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, Türkiye genelinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle MADKOM (Meteorolojik Acil Durum Komitesi) kararı uyarınca iç ve dış hatlarda toplam 40 seferin karşılıklı olarak iptal edildiği bildirildi. Yarın uçuşu olan yolculardan THY'nin internet sitesinden uçuşlarını kontrol etmeleri istendi.

Denizli'de Amatör Maçlar İptal Edildi

Denizli’de hafta sonu oynanması gereken bütün amatör maçlar, olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi. Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafında yapılan yazılı açıklama ile 18 ve 19 Kasım 2023 tarihlerinde oynanması planlanan amatör maçların iptal edilerek bir sonraki haftaya kaydırıldığı açıklandı.

Yapılan açıklamada  “AFAD tarafından ilimiz için yapılan şiddetli yağış ve fırtına uyarısı üzerine 18 Kasım 2023 Cumartesi ve 19 Kasım 2023 Pazar günü oynanacak olan tüm müsabakalarımız tedbiren 1 hafta ileriye kaydırılmıştır.
Hazırlanan müsabaka programı önümüzde ki hafta sonu aynı şekilde uygulanacak olup kulüplerimizin buna göre tedbir almalarını önemle rica ederiz.
Ayrıca yine alt yaş gruplarında hafta sonları halı saha tesislerinde antrenman yapan takımlarımızın antrenmanlarını iptal etmelerini önemle tavsiye ederiz” notlarına yer verildi.

Editör: Haber Merkezi