Denizli Sanayi Odası, iklim değişikliğiyle mücadele, Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme konularında kapasite gelişimi için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Denizli'nin sanayicileri yoğun ilgi gösterdi.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, sürdürülebilirlik çalışmaları Denizli Sanayi Odası için büyük bir öneme sahip olduğunu ve ihracatçı bir kent olarak Avrupa'daki gelişmeleri yakından takip ederek hızla adapte olduğunu söyledi. Kasapoğlu, Denizli firmalarının yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanlarında önemli mesafeler kat ettiğini belirtti.

Toplantıda, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması, Sera Gazı İzleme, Raporlama ve Doğrulama (İRD) Sistemi, Emisyon Ticaret Sistemi (ETS) ile Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’nın (SKDM) ilişkisi, Karbon Ayak İzi Hesaplama Standartları gibi konularda ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Avrupa'da uygulanan zorunlu ve gönüllü alan uygulamaları ile ülkemizdeki sera gazı emisyonunun izlenmesi mevzuatı konusunda da katılımcılara detaylı bilgiler sunuldu.

Manipülatif bilgilerle yanlış yönlendirilmeyi önlemek amacıyla, sunumlar ve sunum sonrası soru-cevap bölümleriyle konular açıklığa kavuşturuldu. Ayrıca, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası tarafından sunulan yeşil finansman imkânları konusunda sanayicilere bilgi verildi. Etkinlik sonunda, Sanayi Odası Başkan Vekili Osman Uğurlu, konuşmacılara teşekkürlerini sunarak günün anısına Çeşm-i Bülbül takdim etti.

Kariyer Günlerinde Savcı Özbek’ten Öğrencilere Başarı Tavsiyesi Kariyer Günlerinde Savcı Özbek’ten Öğrencilere Başarı Tavsiyesi

Denizlili Sanayicilere İklim Değişikliği Anlatıldı

Editör: Haber Merkezi