15 Mayıs Milli Mücadele Günü nedeniyle Denizli Cumhuriyet Parkında bir araya gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi üyeleri ve Denizli vatandaşlar Milli Mücadele Günü kutladı. Bu günü kutlamaktan onu ve gurur duyduğunu ifade eden Denizlililer, Milli Mücadele şehitlerini andı.

Bugün Denizli açısında onur, gurur, şeref günümüz diyen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar,  “15 Mayıs 1919’da Ahmet Hulusi Efendi’nin İzmir’den düşmanın işgali sonrası Sarayköy’e kadar yaklaşması neticesinde, o dönemin müftüsü olarak halkı memleketlerini, yurdumuzu koruma adına, ültimatomların bilgileri açısında halkı hareketlendirmesi sonucu Sarayköy’de düşmana ‘dur’ dediler. Yani düşman postalları Denizli’ye değmedi. Denizli’nin kurtuluş günü yoktur ama Milli Mücadele Günü vardır. Milli Mücadele ruhunu gelecek nesillere aktararak daha da ülkemize sahip çıkma adına yapılan çalışmaları da destekliyoruz” dedi.

ÇİVRİLLİ ŞEHİTİN ANNESİ HAYATINI KAYBETTİ ÇİVRİLLİ ŞEHİTİN ANNESİ HAYATINI KAYBETTİ

“Gençlerimize Milli Mücadele Ruhunu Aşılamakta Geç Kalıyoruz”

Her geçen gün gelişen teknolojinin gençleri Milli Mücadele ruhundan uzaklaştırdığını belirten Hamdi Helvacılar “Bizler 1974’te, 50 yıl önce yine milli mücadele ruhu adına Kıbrıs’taki soydaşlarımızın yok olmaması adına devletimiz görev verdi, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin değerli kademelerinde görevdeydik. Oradaki soydaşlarımıza biz de bir Cumhuriyet hediye ettik geldik. Onunla da gurur duyuyoruz. Oradaki vatandaşlarımıza mutlu, huzurlu bir ülke bırakıp gelmenin huzurunu yaşıyoruz. Tabi ki Milli Mücadele ruhu bizim için her geçen gün daha da önemli. Özellikle geleceğimizin teminatı gençlerimize bu Milli Mücadele ruhunu aşılamakta geç kalıyoruz. Her geçen gün gelişen teknoloji ne yazık ki gençlerimiz Milli Mücadele ruhundan uzaklaşma safhasında. Buna engel olmamız gerekir. O gençlerimizi Türkiye Cumhuriyetinin bize nasıl emanet edildiğini anlatmanın hepimizin görevi olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.