Denizli’de Kamyon Alevlere Teslim Oldu! Denizli’de Kamyon Alevlere Teslim Oldu!

Olay, Denizli’nin Pamukkale İlçesi, Karahayıt Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl 09 Mayıs’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Özgür Günden ve hafta sonu için İstanbul’dan Denizli'ye gelen sevgilisi Özbekistan uyruklu Sojida Kalandorova ve arkadaşı Kırgızistan uyruklu Sarvinoz Khaırullaeva Karahayıt Mahallesinde bulunan bir otele gitti. Özgür Günden ve sevgilisi Sojida Kalandorova arasında tartışma çıktı. İkili arasındaki tartışma büyüdü ve Sojida Kalandorova sevgilisinin yününü tırmaladı.

Günden, odadan çıktı ve bulundukları otelin resepsiyonuna daha önceden bıraktığı termosu aldı, odaya döndü. Termosta bulunan asidi yatakta uzanan Sojida Kalandorova’nın üzerine döktü. Bu sırada balkonda bulunan Kırgızistan uyruklu kadın bağrışların üzerine odaya döndü. Üzerine asit geldi. Kadınlar ve yüzüne asit gelen adam yaralandı.

Odadan gelen çığlıklar üzerine otelin görevlileri odaya geldi, Günden ise olay yerinden kaçarak uzaklaştı. İhbar üzerine ola yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Odada bulunan yaralı kadınlar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi. Olay yerinden kaçan Özgür Günden Aydın’da yakalanarak gözaltına alındı.

Olayda ağır yaralan Sojida Kalandorova İzmir’de Bozkaya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 38 gün verdiği yaşam savaşını kaybetti.

Kadınlardan birinin ölümüne, birinin de yaralanmasına sebep olan Özgür Günden, hakkında savgılık tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı, iddianame hazırlandı.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Özgür Günden hakkında "kasten yaralama neticesinde ölüme neden olma" suçundan 16 yıl, "kasten yaralama"dan ise 3 yıla kadar olmak üzere toplam 19 yıla kadar hapis talep edildi.

Editör: Haber Merkezi