Denizli ilinin Tavas ilçesine bağlı Sofular Mahallesi’nde her yıl bahar ayında gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen yağmur duası ve keşkek hayrı, bu sene de gerçekleştirildi.  

Sofu Dede Türbesi’nin bulunduğu harman yerinde yapılan etkinlikte yağmur duası öncesi 10 kazan keşkek hazırlandı.  

Denizlide Yine Yagmur Icin Eller Semaya Kalkti1

Başkan Kadir Tatık Kazan Başında! 

Etkinliğe çevre mahallelerden de birçok katılan olurken, Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, CHP Tavas İlçe Başkanı Hasan Keçeci ve beraberindeki heyet de katılım gösterdi.  

Vatandaş ile bir araya gelerek keşkek kazanının başında kaşık sallayan Başkan Tatık, mahalleliden sorun ve istekleri dinledi.  

Denizlide Yine Yagmur Icin Eller Semaya Kalkti3

 Eller Semaya! 

Mahalle halkı, yağmur duası ve keşkek hayrı için sabahın erken saatlerinde imece usulü bir araya gelerek etkinliği gerçekleştirdi.  

Denizli Büyükşehir’in Alkol Kararına İlişkin Eğitim Bir Sen “Özenti Oluşturur” Denizli Büyükşehir’in Alkol Kararına İlişkin Eğitim Bir Sen “Özenti Oluşturur”

Kazanlardaki keşkekler gün boyu misafirlere ikram edilirken, eller de yağmur duası için semaya kalktı.  

Denizlide Yine Yagmur Icin Eller Semaya Kalkti

“Allah’ın Afetsiz Şekilde Yağmur Versin” 

Yağmur duası ve Keşkek hayrının uzun yıllardır yapıldığını ifade ederek açıklamalarda bulunan Sofular Mahallesi Muhtarı Sunay Sulakcı, “Dinimizde gelenek ve göreneklerimizde yağmur duası var. Bugün burada kıldığımız namazlar ve dualarımız inşallah kabul olur. Mahalle halkı olarak hep birlikte yağmur duasını gerçekleştirdik. Tavas Belediye Başkanımız Kadir Tatık ve komşu köylerimizden de çok sayıda vatandaş katılım sağladı. Bu bölge çiftçilikle geçimini sağlıyor. İnşallah dualarımız kabul olur. Allah’ım afetsiz şekilde yağmurunu versin” dedi. 

Denizlide Yine Yagmur Icin Eller Semaya Kalkti2

Editör: Kardelen Başol