Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü, 2023 yılına ilişkin adalet istatistiklerini yayınladı. Adalet Bakanlığı’nın istatistiklerine göre Denizli’de ceza mahkemelerine açılan dosyalarda ilk sırayı alan suç türü mal varlığına karşı işlenen suçlar oldu.  

Belirli bir konuyu daha ayrıntılı bir şekilde düzenlemek ve uygulamak anlamına gelen özel kanunlara göre Denizli’de ceza mahkemelerine açılan dosyalarda ilk sırayı alan kanun ise icra iflas kanunu oldu. Yayınlanan verilerde ise çevre illerimizden olan Muğla’da ceza mahkemelerine açılan dosyalarla ile ilgili kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanunun öne çıkması ise dikkat çekti.  

Mal Varlığı 11

Tavas’ta Vatandaş Para Dolu Çantayı Sahibine Verdi Tavas’ta Vatandaş Para Dolu Çantayı Sahibine Verdi

Ege Bölgesi’nde En Çok Suç Mal Varlıklarına Yönelik Oldu 

Ege Bölgesi’nde Türk Ceza Kanunu’na göre ceza mahkemelerine açılan dosyalarda ilk üç sırayı alan suçlarda ilk sırayı mal barlığına karşı işlenen suçlar, ikinci sırayı vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar ve üçüncü sırayı hürriyete karşı işlenen suçlar oluşturdu.  

Ege Bölgesi

Denizli Tazminat Davalarında Birinci 

İller düzeyinde hukuk mahkemelerine açılan davalarda Denizli’de ilk sırayı alan tazminat davaları oldu. Denizli, açılan tazminat davalarıyla Türkiye'de başı çekti böylece Türkiye'de en çok tazminat davası Denizli’de açıldı.  

Tazminat

Tazminat Davaları Neleri Kapsar? 

Tazminat davaları, bir kişinin veya kurumun bir başka kişiye veya kuruluşa karşı yasal bir sorumluluğu olduğunu iddia ederek, maddi veya manevi zararların telafi edilmesini talep ettiği hukuki süreçlerleri içerir. Tazminat davaları ise genellikle; haksız fiil (araba kazasında yaşanan maddi kayıp, iftira nedeniyle itibar kaybı...), sözleşme ihmali, meslek ve iş hayatından kaynaklanan zarar, Sağlık hizmetlerinden kaynaklanan hatalar sonucu ortaya çıkan zararlar, mülkiyet hakları gibi konuları kapsıyor.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli