Denizli’de Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası’na bağlı sağlık çalışanları Pamukkale Üniversitesi’nde haklarını aramak ve mağduriyetlerini gidermek için yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.  

“Bin 23 Çalışanı Görmezden Geldiler”

Denizli Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası’na bağlı sağlık çalışanları yaptıkları basın açıklamasında 1 Ocak’tan beri sesimizi duyurmaya çalışmamıza rağmen hastane yönetiminden biri geri dönüş alamadık. Bin 23 çalışanı görmezden geldiler diyerek, “Kurumu yönetenlere çağrımız, haklarımızın teslim edilmesidir. Hasta ve hasta yakınlarımızın da bu sorunlardan dolayı mağdur olmaması adına taleplerimizin karşılanması gerekiyor. Taleplerimiz karşılanana kadar mücadele edeceğiz” dedi. 
Denizli’de Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası’na bağlı sağlık çalışanları Pamukkale Üniversitesi önünde tepkilerini göstermek için yürüyüş gerçekleştirdi.

Resmi Gazete’de Yayınlandı! 36 Bin Sağlık Personeli Alınacak Resmi Gazete’de Yayınlandı! 36 Bin Sağlık Personeli Alınacak

Denizlide Saglik Calisanlari Pamukkale Universitesinde Hak Ariyor1

Sağlıkçıların Talepleri Neler?

Sağlık çalışanlarının talepleri ise, aynı kurum ve kadroda çalışan sağlıkçıların haftalık 40 saat çalışma, eşit ücret ve kadınların gece çalışmama süresinin 12 ay değil 24 ay olması yönünde.
Sendikanın açıklamasında yer alan ifade ise su şekilde; “Rektörlük çalışanlarımız haftalık 40 saat çalışıp yüzde 49 oranında zam alırken hastane çalışanlarımız 45 saat çalışıp yüzde 39 oranında zam almaktadır. Söz konusu ayrımcı uygulama çalışanların moral ve motivasyonları iyice düşmüştür. Mağduriyetimizi dile getirmemize rağmen kimse sorumluluğu üstlenmemektedir”

Editör: Aslıhan Kılıçellli