Türkiye’de durdurulamayan enflasyon krizi, üretici ve tüketiciyi zora sokmaya devam ediyor. Fiyat artışının bariz şekilde görüldüğü yerlerin başında gelen pazar tezgahlarına konan rakamlar, ekonomik anlamdaki acı tabloyu gözler önüne seriyor.

Denizlili tüketiciler, her geçen gün daha da konuşulan pazar fiyatları karşısında hangi pazara gideceğine karar verme konusunda gittikçe zorluk yaşamaya başladı. Yükselen enflasyon karşısında artan ve pazaryerinden pazaryerine göre değişen ürün fiyatları konusunda tüketici, bütçesine göre alışveriş yapacağı pazarı aramaya devam ediyor. Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bulunan Kaleiçi Çarşısı içerisinde pazartesi günleri kurulan Kaleiçi pazarı ise yıllardır bu alternatifler arasında yer alıyor. Peki, Kaleiçi pazarında ürünler nasıl? Kaleiçi pazarında ürün fiyatları ne kadar? İşte cevabı…

"Grev Yapılsın"

Pazar tezgahına ürün yetiştirmeye çalışan üreticiler artan maliyetlerden yakınırken, evine meyve, sebze götürmek isteyen tüketici ise tezgahtaki üründen önce cebindeki bütçeyi tartmaya koyuluyor.

EİB’de 1 sektör 2 milyar doları, 8 sektör 1 milyar doları aştı EİB’de 1 sektör 2 milyar doları, 8 sektör 1 milyar doları aştı

Alışveriş için geldiği pazaryerinde pahalılıktan yakınan bir tüketici, “Pahalılığa bir çözüm bulsunlar ya da vatandaş gitmesin markete, grev yapılsın, insin. Her gün zam, her gün zam, bıktık. Benim yaşım 70. 1 kişiyken ben yetiremiyorum aldığım bu maaşı.” ifadelerinde bulunuyor.  

Peki, Denizlili pazar esnafı bu konuda ne düşünüyor? Yaptığımız röportaja altta yer alan video üzerinden ulaşabilirsiniz.