Denizli’nin Sarayköy İlçesinde 4 gündür devam eden patlamaların ilki, 29 Nisan Pazartesi günü saat 12.00 sıralarında Yeni Babadağ Caddesi üzerinde meydana geldi.

Denizli’de Feci Kaza! Kontrolden Çıkan Araç Taksi Durağına Girdi Denizli’de Feci Kaza! Kontrolden Çıkan Araç Taksi Durağına Girdi

Denizli’de Patlamalar Ve Gaz Sızıntısı Devam Ediyor

Bölgede kurulması planlanan jeotermal tesis için yapılan sondaj çalışmaları sırasında bir patlama gerçekleşti. Özel bir firma tarafından yürütülen sondaj çalışmaları esnasında 1200 metre derinlikte karbondioksit gazının patlamasıyla jeotermal su metrelerce yüksekliğe ulaştı.

Ekipler Tedbir Aldı, Müdahalede Güçlük Yaşanıyor

Denizli’de Patlamalar Ve Gaz Sızıntısı Devam Ediyor1

Devam eden patlamalar nedeniyle bölgede geniş çaplı önlem alınırken, patlamalar sırasında Babadağ kara yolunda trafik akışı kontrollü olarak sağlandı. Olayda ölen yada yaralanan olmadığı bildirildi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler güvenlik tedbirleri alırken, yüzeye fışkıran jeotermal su dördüncü günde de devam ettiği görüldü.

İtfaiye ekipleri tarafından yapılan sülfür gazı ölçümlerinde yanma riski olmadığı öğrenilirken, cadde üzerinde ulaşıma kapatıldı. Basınçlı jeotermal su ve gaz nedeniyle ekiplerin müdahale etmekte zorlandığı kuyu havadan görüntülendi. Kuyunun bir süre sonra kapatılacağı öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi