Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Kumkısık Mahallesi’nden geçen Aydın-Denizli Otoyolu’nun açıldığı dönemden bu yana, otoyol ve devlet yoluna bağlanan kavşak birçok kazanın yaşanmasına sebep olmuştu. Otoyolun açıldığı dönemden bir süre sonra kazalar sebebiyle katlı kavşağa başlanmıştı. O kavşağın yapımı yaklaşık 2 yıldır sürüyor.

2022 yılında otoyolun yapımından bir süre sonra kazalar sebebi ile yapımına başlanan Kumkısık Katlı Kavşağı yapımını Başkan Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın ve Ömer Faruk Özer, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Gökhan Köroğlu, Kumkısık Mahallesi Muhtarı Tarık Deştekin ziyaret etti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaptığı konuşmada uzun zamandan beri Kumkısık Mahallesi giriş- çıkışlarında büyük sıkıntıların yaşandığını belirterek “Üzerlik, Aşağışamlı ve Yukarışamlı Mahalleleri’nin Denizli-Aydın devlet yolu bağlantısının Kumkısık Mahallesi’nde bulunan kavşak ile sağlanıyor. Denizli-Aydın Otoyolunun bağlantısının da aynı kavşak üzerindeki trafik yoğunluğunu arttıracağını öngörüyoruz. Ayrıca çiftçilik yapan bölge halkının arazilerine geçişlerde devlet yolunu kullanmaları nedeniyle de trafik tehlikeye giriyor.” bilgisini kaydetti.

Denizli'de Kazalara Sebebiyet Veren Yola Çözüm Çalışmaları Yaklaşık 2 Yıldır Hala Sürüyor

İnşaat Hala Devam Ediyor

Vatandaşların yaşadığı trafik sıkıntısının giderilmesi amacı ile uzun bir süre önce yapımına başlanan ve alt yapı çalışmaları tamamlanan kavşak için Zolan, Denizli-Aydın Otoyolu yapımı başladığında Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı ile görüştüklerini dile getirdi. Başkan, “İstişare sonucunda burada bir proje yapıldı. Proje ile Kumkısık Mahallesi’ne giriş-çıkışların risk taşımaması, aynı zamanda Traktör Galericileri Sitesi, Aşağışamlı, Yukarışamlı, Üzerlik bölgelerine giriş-çıkışların da güvenli olması planlandı. Burada yapılacak köprü altı döner kavşak ile bir çözüme ulaşıldı. Proje yapıldı ve inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah Karayollarımız burayı en kısa zamanda tamamlayacak ve Kumkısık Mahallemize, bölgemize, Denizli’mize yeni bir eser, yeni bir güzellik kazandırmış olacağız. Karayolları Bölge Müdürümüze, Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Denizli’de İndirimi Vatandaşa Sorduk; Memnun Olan da Var İsyan Eden de.. Denizli’de İndirimi Vatandaşa Sorduk; Memnun Olan da Var İsyan Eden de..

Denizli'de Kazalara Sebebiyet Veren Yola Çözüm Çalışmaları Yaklaşık 2 Yıldır Hala Sürüyor3

“Bir An Evvel Bitmeli!”

Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Gökhan Köroğlu ise, projeye katkı vermekten mutlu olduklarını dile getirerek “Trafik güvenliği anlamında gerçekten önemli ve otoyolumuzun bağlantısına entegrasyonu anlamında da değerli bir proje. İnşallah kısa süre içerisinde tamamlayacağız” dedi.

İçerisinde Denizli-Aydın Devlet Yolu üzerinde 3 açıklıklı, 2 ayaklı köprü, köprü altında trafik sirkülasyonunun sağlanacağı 50 metre çapında çift şeritli modern dönel kavşağın ve kavşağa giriş ve çıkışların sağlanacağı bağlantı kollarının yer aldığı katlı kavşak projesinin yapım çalışmalarının bir süredir devam ettiğini belirten Kumkısık Mahallesi Muhtarı Tarık Deştekin kavşağın bir an evvel bitmesi temennisinde bulundu.

Denizli'de Kazalara Sebebiyet Veren Yola Çözüm Çalışmaları Yaklaşık 2 Yıldır Hala Sürüyor6

Editör: Kardelen Başol