8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlar dayanışmayı birlikte büyütüyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlar dayanışmak, kadının sosyal hayattaki rolü, kadın taleplerini, İstanbul Sözleşmesi ve kadın ölümleri gibi konulara dikkat çekmek için bugün onlarca kadın Denizli sokaklarındaydı. 

Her 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir araya gelen kadınlar bugün Denizli’de Atatürk Parkından başlayarak sloganlar ve taşıdıkları dövizlerle 15 Temmuz Meydanı’na kadar yürüdü. 

Denizli’nin Markasına Kilit Vuruldu! Denizli’nin Markasına Kilit Vuruldu!

Gerçekleşen etkinlikte kadınlar talepleri ile ilgili de bir basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasında ise şu ifadeler yer alırken tüm kadınlar adına açıklamayı Figen Tufan yaptı. Tüm Kadınlar adına Figen Tufan;  

Katledilen kız kardeşlerimizin hesabını sormaya devam edeceğiz! 

“*Son 1 yılda 328 kadın cinayeti, 286 şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. *2023 yılının daha başındayken bile 28 kadın koruma kararlarına rağmen öldürüldü.  

*2023 yılında öldürülen kadınların %65’i kendi evlerinde öldürüldü. Kadınlar kendi evlerinde bile güvende değil! 

 *1 Mart 2024 aynı gün içinde 8 kadın erkekler tarafından öldürüldü. *Türkiye ‘de belediyelere bağlı sığınma evi sayısı 248 olmalıyken, 36’ da kaldı. 

 *Bu ülkede televizyon dizisindeki sahne üzerinden kadın sömürüsünün hat safhada olduğu pavyonlar gazellendi. 

 *Bir kadın evliyken HPV aşısı olduğu için linclendi, kişisel bilgileri sızdırıldı! *Denizli ‘de katledilen Hafize’ yi, Şirin’i... Tuba'yı unutmadık! 

 *Sorumlular, suçlular hesap verene dek, ceza alana dek susmayacağız!” 

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli