Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ile Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması, bu yıl 6’ncı kez gerçekleşecek.

Bu sene 6’ncısı düzenlenecek olan, Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması finali 26 Nisan 2024 Cuma tarihinde Nihat Zeybekci Kültür Merkezinde yapılacak. Yarışmaya katılan 2 binden fazla genç yarışma finalini heyecanla bekliyor. DENİB geçtiğimiz gün Laodikeia Antik Kenti’nde çocuklar eşliğinde tanıtım filmi çekmişti.

Suyun Sonsuzluğunu Bir Denizlili Buldu! Suyun Sonsuzluğunu Bir Denizlili Buldu!

“2 Bine Yakın Proje Başvurusu Geldi”

Genç Mucitler Aranıyor İnovatif Fikirler Yarışması’nın Milli Eğitim Bakanlığı’yla birlikte gerçekleştirildiğini söyleyen DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Biz bu yarışmayı ilkokul, ortaokul ve liselerde yapıyoruz. Bu sene ilk başta gençlerden bize 2 bine yakın proje başvurusu geldi. Profesyonellerden oluşan jürimiz elemeleri gerçekleştirdi ve finale geldik. Yarışmayı, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdiğimiz için sadece Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda gerçekleştirdik” dedi.

“Laodikeia Antik Kenti’ni Tercih Ettik”

Tanıtım filmi çekimi gerçekleştirdiklerini söyleyen Memişoğlu, “Çocuklarla birlikte tanıtım filmi çekimi tamamladık. Komitemizin kararı ile tanıtım filminin için Laodikeia Antik Kenti’ni tercih ettik” şeklinde konuştu.

Editör: Durmuş Özke