Ramazan Ayının gelmesi ile birlikte vücudun proteine dolayısıyla ete ihtiyacı vatandaşlar kasapların yolunu tutmaya başladı. Peki Denizli’de et fiyatları ne kadar?

Denizli’de 4 nesildir kasap olan esnaf et ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Kasap Hakan Gürsoy,  “Babalarımız bu mesleği yapıyordu. Bizler de devam ettiriyoruz. Dördüncü nesiliz biz, soyumuz hep kasaplardan geliyor” dedi.

Denizli’de Et Fiyatları Ne Kadar Kaliteli Et Nasıl Anlaşılır 2

“Ramazan Ayında Çok Tercih Ediliyor”

Dededen kasap olduklarını belirten kasap Hakan Gürsoy, “Ramazan sebebiyle et talebi artıyor. Vatandaş gündüz oruçlu olduğu için canı et çekiyor. İnsanın Ramazan’da oruç sebebiyle protein ve vitamin ihtiyacı da artıyor. Etten alınan protein, kalsiyum gibi vitaminlerden dolayı ayrıca et lezzetli olduğu için Ramazan ayında çok tercih ediliyor” dedi.

Emekliyi şaşırtan haber: Fatih Portakal yeni maaşlarını duyurdu Emekliyi şaşırtan haber: Fatih Portakal yeni maaşlarını duyurdu

Denizli’de Et Fiyatları Ne Kadar Kaliteli Et Nasıl Anlaşılır 3

“Değişik Marinasyon İşlemleri Deneyenler Var”

Vatandaşların yeni tarifler denemeye çalıştığını belirten kasap Hakan Gürsoy, “Vatandaşların oruç sebebiyle canları et çekiyor. Genellikle fırında dana antrikot, bonfile, biftek ya da kuzu pirzola, külbastı tercihi çok oluyor. Bu etleri fırınlayanlar, değişik marinasyon işlemleri deneyenler var. Sosyal medyada gördükleri tarifleri deneyenler, o tariflere göre et alanlar çok oluyor” ifadelerini kullandı.

“İnek Kesen Kasaplar Var”

Etin kendisi kadar kesim koşullarının da önemli olduğunu belirten kasap Gürsoy, “Piyasada çok değişik fiyata et mevcut, bu kesilen hayvanla alakalı bir durum. Güvendikleri, bildikleri kasaplardan alışveriş yapsınlar. Mesela bizim fiyatlarımız normal fiyatın üstündedir. Çünkü biz dana kesiyoruz. Mesela inek kesen kasaplar var. Oralarda fiyatlar daha düşük oluyor yani. Yada ithal hayvan kesen var. Onların fiyatları daha da düşük oluyor. Bizim fiyatımız yüksek diye biraz şikayet eden vatandaşlar oluyor. Ama yiyince de lezzetinden bırakamıyorlar. Çünkü gerçek dana eti kesiyoruz. ‘Siz dışarıdan daha pahalıya satıyorsunuz.’ diye geliyorlar. Daha sonra kalite ve lezzeti görüyorlar. Bizden başka yerden et almıyorlar. Kısacası güvenli ve sağlıklı et yemek isteyen vatandaşlar, güvendikleri kasaplardan alışveriş yapsınlar. Aldıkları kasabın hangi hayvanı, nerede kestiğini bilsinler. Kesim koşulları da çok önemli” şeklinde konuştu.

Denizli’de Et Fiyatları Ne Kadar Kaliteli Et Nasıl Anlaşılır 4

Alınan Etin Tazeliğine Dikkat Edilmelidir

Kaliteli ete ulaşmanın önemli olduğu beklemiş ete karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten kasap Gürsoy, “Et eğer taze değil beklemiş ise hafiften bir koku vermeye başlar. Pişerken bile o kokuyu rahatlıkla alırsınız. Mesela dana eti illaki kıpkırmızı olacak diye bir şey yoktur, pembe de olabilir. O hayvana göre değişiklik gösterir. Genel bir renk atmaya başlamışsa o beklemiş üründür. Renk atması ve kokudan anlaşılabilir” dedi.

Kuzu eti kokar mı sorusuna cevap veren Gürsoy, “Genelde kuzu da çok olur bu koku durumu, taze olsa bil olur. Aslında kokan kuzu değildir. Kuzu derler ama aslında koyun keserler. Koyun daha ucuzdur ve kokan kuzu değil koyundur. Kuzunun kendisinde tabi bir koku vardır ama çok az normal bir kokudur. Ama koyun keserlerse koyun çok ağır kokar” şeklinde konuştu.

Denizli’de Et Fiyatları Ne Kadar Kaliteli Et Nasıl Anlaşılır

Et Fiyatları kasaptan kasaba değişikliği gösterebilir.

Kıyma 545 TL, Kuşbaşı 566 TL, Pirzola 998 TL, Biftek Antrikot 797 TL, Ciğer 500 TL, Köfte 380 TL, Adana 490 TL, Kuzu Kuşbaşı 761 TL, Kemikli Et 419 TL

Editör: Durmuş Özke