En çok tercih edilen rahatlama yöntemlerinden biri olan balıkçılığa ilgi her geçen gün artıyor. Olta takımını alan Denizlililer ya Muğla, Antalya gibi denizi olan çevre illere yada kentte bulunan barajlara gidiyor. Denizli’de balık olta, av malzemesi satan yerler ise durumdan memnun.

Denizli’de Deniz Yok Ama Balıkçı Çok1

Son yıllarda Denizli’den Muğla’ya balığa gitme alışkanlığı çok artığını belirten av malzemesi esnafı, bu durumun olta ve balık avı malzemesi satışını etkilediğini söyledi.

CİNAYETTEN 3 AY SONRA ANNE KATİLİ OLARAK TUTUKLANDI CİNAYETTEN 3 AY SONRA ANNE KATİLİ OLARAK TUTUKLANDI

“Balık Tutmaya Gitmek Artık Çok Maliyetli”

Av malzemesi esnafı “Tatlı suda av kolaydır. Hatta 50-10 liralık, en fazla 300 liralık malzeme alarak tatlı suda avcılık yapabilirsin. Ama tuzlu suya, denize gittiğin zaman balık tutmak daha pahalı oluyor. Gitmesi gelmesi balık avcılığı malzemelerinden daha çok insanların bütçelerini zorluyor. İnsanlar zaten hayatın yorgunluğundan kaçamak olarak bunu yapıyor, hayatın stresinden kaçmak için balık tutmaya gidiyor. Zaten iyi bir takım alırsan, düzgün de kullanırsan uzun süre kullanabilirsin. Ondan sonra alacağın şeyler küçük parça şeylerdir. Onlarda artık hobini ne derece büyütmek istediğinle alakalıdır. Zaten balıkçılık özellikle bireysel balıkçılık kazanç amaçlı değildir. Sadece rahatlama, psikolojik amaçlıdır. Mesela Muğla’ya balık tutmaya gidersin, 4 bin liraya mal olur. Ama 4 bin lira balıkçılardan kaç kilo balık alırsın. Önemli olan balık değil stresini atabilmek, sorunlarından kaçabilme yöntemidir. Denizli’de de her geçen gün popülerliği artıyor. Zaten Denizli’de göller ve akarsulardan kaynaklı tatlı su balıkçılığı vardı, tuzlu su balıkçılığı da atmaya başladı. İnsanlar artık Antalya’ya, özellikle Muğla’ya tekne kiralayıp balık tutmaya gitmeye başladı” dedi.

Denizli’de Deniz Yok Ama Balıkçı Çok

Ekonomide yaşanan sıkıntıların balık tutmaya gitmek isteyen vatandaşı da çok etkilediğini belirten esnaf “Bir süre sonra insanlar gidemez oldu, evinde olta takımı var ancak gidemiyor. Çünkü gitmesi gelmesi de masraf, özellikle tuzlu su için” şeklinde konuştu.