10 Nisan 2024 Çarşamba günü Denizli için Bayram Namazı saati, Diyanetin namaz vakitlerine göre açıklandı. Ramazan Bayramı’nın ilk günü 10 Nisan Çarşamba günü kılınacak Bayram Namazı saat kaçta olacak? 

Denizli’de Bayram Namazı Saat Kaçta?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Denizli'de Ramazan Bayramı Namazı’nın saat 07.05'te kılınacağını duyurdu.

Denizli’de Bayram Namazı Saat Kaçta Bayram Namazı Nasıl Kılınır

Bayram Namazı Nasıl Kılınır?

Bayram Namazı yılda iki defa kılındığı için kılınışı genellikle unutulan bir namazdır. Bu nedenle camilerde imamlar namaz öncesi Bayram Namazı’nın nasıl kılınacağını her yıl hatırlatır. Bayram Namazı, bayramın birinci günü sabah namazından sonra gün doğumu tamamen gerçekleşince kılınır.

Bayram namazında niyet edilirken hangi bayram namazı kılınacaksa o zikredilir. Örneğin; “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Ramazan Bayramı Namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” şeklinde niyet edilir. Bayram namazları sadece cemaatle kılınır. Cemaat bayram namazını kılmak üzere imama uymaya niyet eder. Bundan sonra imamla birlikte hareket edilerek;

1. Rekat

Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,

Sırasıyla imam ve cemaat sessizce Sübhaneke Duası’nı okur, sonra fasılalar halinde;

Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1’inci Tekbir alınır ve eller yanlara salınır. Sonra 2’nci Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır. Daha sonra 3’üncü Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır. İmam sessizce “Euzü besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler. Rüku ve secde yapılarak 2’nci Rekata kalkılır.

Denizli’de Bayram Namazı Saat Kaçta Bayram Namazı Nasıl Kılınır 2

Büyükşehir Ulaşım AŞ’de İlk Kadın Otobüs Şoförü Büyükşehir Ulaşım AŞ’de İlk Kadın Otobüs Şoförü

2. Rekat

İmam sessizce “Besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler. Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1’inci Tekbir alınır ve eller yanlara salınır. Sonra 2’nci Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır. Daha sonra 3’üncü Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır. Son olarak 4’üncü Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir. Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

Editör: Durmuş Özke