Bayram sebebi ile Denizli’de ailesi ile rahat rahat gezmek isteyenler ve gidecekleri yerlere yük taşıyacakları için toplu taşıma dışında alternatif arayanlar, araç kiralama şirketlerine yöneldi.  

Denizli’de araç kiralama şirketi sahibi İbrahim İsenlik, araç kiralama yoğunluğunun normal zamanın biraz daha üzerinde olduğunu açıkladı.  

Denizli Aydın Afyon ve Uşak'ın Can Damarı Büyük Menderes Nehri Kurudu! Denizli Aydın Afyon ve Uşak'ın Can Damarı Büyük Menderes Nehri Kurudu!

Denizlide Arac Kiralayacaklar Dikkat

Bayram Öncesi Uyarı! 

Dolandırıcılara karşı uyarıda bulunan İsenlik, tanınmadık firmalardan arayarak rezarvasyon yapılmaması gerektiğini vurgularken, “Belli başlı büyük firmaların internet sitelerini çalarak oradan rezarvasyon sistemi ile para alıyorlar. Her yerde benzer yöntemler aslında” diyerek bazı sık rastlanan yöntemlerden bahsetti.  

Dolandırıcıların kurumsal araç kiralama firmalarının web sitelerini kopyalayarak, verilen reklamlar üzerinden araç kiralamak isteyen vatandaşları dolandırdıklarını dile getiren uzman, vatandaşların mağdur olmamaları için uyarıda bulundu. 

Denizlide Arac Kiralayacaklar Dikkat5

Kiralanan araçların mutlaka acentalara giderek kontrol edilmesi gerektiğini, sosyal medya üzerinden kendilerine ulaşarak para isteyen ve valenin arabayı kapılarına bırakacağını söyleyen uzaktan anlaşma sağlanan firmaları kontrol etmeleri gerektiğini açıkladı.  

Fiyatların düşüklüğünden dolandırıcılığın belli olabileceğini belirterek, araç teslim alınırken de kiralanan aracın yetkilisi ile birlikte kontrol edilmesi gerektiğini, mümkünse video çekilmesi gerektiği önerisinde bulunuldu.  

Denizlide Arac Kiralayacaklar Dikkat7

Denizli’de Araç Kiralama Fiyatları Ne Kadar?  

Araç kiralama işinde olan İbrahim İsenlik, günlük kira bedelleri bin 500 TL’den başlayarak yükseldiğini açıkladı. İsenlik, “Ekonomik araçlarımızın günlük kira bedeli bin 500 TL iken orta sekment araçlarımız 2 bin ile 2 bin 500 TL arasında değişim gösteriyor. Lüks araçlar ise 4 bin TL’den başlayarak 5 bin TL’ye kadar yükseliyor.”  

Denizlide Arac Kiralayacaklar Dikkat2

Günlük kira bedellerine araçların kasko fiyatının da dahi olduğunun altını çizen İsenlik, herhangi bir kaza durumunda ise yüzde 100 kasko garantisi bulunduğunun altını çizdi.  

Editör: Kardelen Başol