Bölge tarımının can damarı olan nehir Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde doğarak Uşak, Denizli ve Aydın illerinden geçerek Ege Denizi'ne dökülüyor. Batı Anadolu Bölgesi'nin en büyük nehirlerden biri olan nehir, yağışsız geçen kış mevsiminin etkisi ile suya hasret kaldı.

VALİ COŞKUN GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMINI KUTLADI VALİ COŞKUN GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMINI KUTLADI

BÜYÜK MENDERES NEHRİ TAMAMEN KURUDU MU?

Batı Anadolu’nun en büyük nehri olan ve yağışlı dönemde saniyede 510 metreküp su taşıyan Büyük Menderes Nehri, kurak geçen kış mevsimin ardından suya hasret kalırken, nehirde adacıklar ve sazlıklar oluştu.

Denizli Aydin Afyon Ve Usakin Can Damari Buyuk Menderes Nehri Kurudu1

Menderes Havzası'nın en önemli su kaynaklarından olan Büyük Menderes Nehri Mayıs ayında kurudu. Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinden başlayarak sırasıyla, Uşak, Denizli ve Aydın'dan geçen ve Ege Denizi'ne dökülen Büyük Menderes Nehri yağışların az olması nedeniyle bu yıl en kurak yıllarından birini yaşamaya başladı.

Denizli Aydin Afyon Ve Usakin Can Damari Buyuk Menderes Nehri Kurudu2

Aydın tarımının can damarlarından olan 584 kilometre uzunluğundaki nehirde sular neredeyse tamamen çekildi. Su seviyesinin azalması ile birlikte nehirde adacıklar ve sazlıklar oluştu. Yaz ayları ile birlikte hava sıcaklıklarının artması sonrasında Menderes’in tamamen kuruması bekleniyor.

Denizli Aydin Afyon Ve Usakin Can Damari Buyuk Menderes Nehri Kurudu4

Bölgede yaşayan vatandaşlaR nehrin bu durumunu gördükçe üzüldüklerini ifade ederken, mevcut suyun kanallara verilmesi nedeni ile nehrin kuruduğunu belirttiler. Geçen yıllara göre bölgeye düşen yağış miktarının düşmesiyle ve beslenemeyen Menderes Nehri kuruma tehdidi ile baş başa kaldı.