Denizli Çal İlçesine Bağlı Akkent mahallesinde bulunan Alman meyve suyu fabrikasının dev çöp yığınlarını ve atık suyunun Büyük Menderes Nehri’ne karışmasıyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunarak takipçisi olacağı sözünü verdi.

Denizlide Alman Fabrikasinin Kirli Sulari Buyuk Menderese Karisiyor3  

Denizli Dikkat! Meteoroloji ve Valilik Uyardı! Denizli Dikkat! Meteoroloji ve Valilik Uyardı!

Konuyu CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu sosyal medya üzerinden paylaştı. Dev çöp yığınlarını ve atık suyunun Büyük Menderes Nehri’ne karışmasıyla ilgili tepki gösteren Aday Çavuşoğlu paylaşımında, “Burası Çal’ın Akkent mahallesindeki meyve suyu fabrikası. Fabrikanın atıkları dev çöp yığınları oluştururken atık suyu büyük Menderes Nehrine karışıyor. Her yer çürük meyve kokuyor” ifadeleri yer alırken paylaşımda bölgede yaşayan bir gencinde düşüncelerine yer verildi. 

Denizlide Alman Fabrikasinin Kirli Sulari Buyuk Menderese Karisiyor1Genç vatandaş, “Burada hayvancılık yapıyoruz. 4-5 yıl önce ben buraya ilk geldiğimde öldüğüne şahit oldum. Yılın hemen hemen 12 ayı akan kirli bir su var. Hayvanlarımızın bu sudan içme durumunda sağlıkları tehlike altında. Canlı popülasyonu giderek azaldı. Önceden nehrin pis suyunun akan diğer kısmında balıklar vardı. Ve artık yoklar şu an sadece kurbağalar var. Biz şikayetlerimizi ve müracaatlarımızı yaptık değişen bir şey olmadı” şeklinde konuştu.  

Denizlide Alman Fabrikasinin Kirli Sulari Buyuk Menderese Karisiyor2

Edinilen bilgilere göre, fabrikanın posa atıkları hayvanlar tarafından tüketilse de fabrikanın atık suları ve bölgenin kanalizasyon suyu Büyük Menderes Nehri’ne karışıyor.  Büyük Menderes Nehri’ne karışan sular aynı zamanda Akkent mahallesindeki tarım arazileri için kullanılıyor.

Denizlide Alman Fabrikasinin Kirli Sulari Buyuk Menderese Karisiyor4

Editör: Aslıhan Kılıçellli