Pamukkale'nin yüzünü değiştirecek önemli projelerden biri olan Pamukkale Gençlik Merkezi Projesi'nde başlatılan çalışmalar, kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, "İlçemizin değerini artıracak bu önemli projeyi tamamlamanın heyecanını yaşıyoruz. Pamukkale'miz için hayırlı olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

Pamukkale Belediyesi, ilçeye katkı sağlayan bir diğer projeyi daha tamamlıyor. Önceki dönemde başlatılan ancak hukuki sorunlar nedeniyle uzun süre çalışma yapılamayan tesis, yapılan proje tadilatı sonrasında nihayet tamamlanıyor. Geçtiğimiz aylarda, Başkan Örki'nin Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Bakanlık bürokratlarıyla yaptığı görüşmelerin ardından, Pamukkale Gençlik Merkezi projesine 150 milyon TL'lik destek sağlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Pamukkale Belediyesi arasındaki protokol çerçevesinde, destek sözü verilen Pamukkale Gençlik Merkezi projesinin tamamlanması için geçen yılın son günlerinde ihale gerçekleştirildi. Yer teslimi yapılan proje kapsamında çalışmalara başlandı.

Denizli'ye Yeni Gençlik Merkezi

"Gençlik Merkezi projesini hayata geçiriyoruz."

Pamukkale ilçesinin en yoğun nüfuslu mahallelerinden biri olan Bağbaşı Mahallesi, çevresindeki Kervansaray, Zümrüt, Gökpınar, Tekkeköy, Asmalıevler, Kayıhan, Zeytinköy ve Hürriyet mahalleleri ile birlikte yaklaşık 70 bin kişilik bir nüfusa hizmet verecek. Pamukkale Gençlik Merkezi'nde başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, "Bağbaşı Mahallesi'nde yer alan ve yargı süreçleri nedeniyle uzun süre devam edemeyen proje, gençlerimize yönelik hizmet edecek bir konseptte tekrar gündeme alındı. Gençlerimize hitap eden kapsamlı bir Gençlik Merkezi projesini hayata geçiriyoruz. En kısa sürede merkezi tamamlayarak ilçe halkımızın kullanımına sunacağız" şeklinde konuştu.

Toplamda 10 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan bu proje, öğrenci yurtları ve öğrenci evlerinin yoğun olduğu bir bölgede konumlanıyor.. Peyzaj alanlarıyla birleşen gençlik merkezi, geniş kapsamlı bir hizmet sunarak halkın her kesimine hitap edecek.

Pamukkale Gençlik Merkezi'nde konferans salonları, seminer salonları, fuaye-sergi alanları, ofisler, görsel sanat atölyeleri (minyatür, hat, ebru ve resim atölyeleri), ritmik sanat atölyeleri (tiyatro, dans), müzik eğitim sınıfları, revir, nikah salonu, basketbol sahası gibi birçok bölüm bulunacaktır. Merkez, gençlerin sosyal, kültürel ve eğitsel yönden daha da gelişmelerine imkan sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Sadece salonlar, sınıflar ve ofisler değil, aynı zamanda iki farklı bloğu yürüyüş parkurları ve rampalar aracılığıyla birbirine bağlanırken, vatandaşların gezebileceği yeşil çatılar, dinlenme ve faaliyet alanları da bulunacak.

Yaklaşık 85 kişilik bir ekibin görev yaptığı Pamukkale Gençlik Merkezi'nde çalışmaların kısa sürede tamamlanması planlanlanıyor.

Denizli'ye Yeni Gençlik Merkezi

Denizli’de Okul Sporları Basketbol Heyecanı Sona Erdi! Denizli’de Okul Sporları Basketbol Heyecanı Sona Erdi!
Editör: Haber Merkezi