Erzincan İliç’teki Çöpler Altın Madeni’nde meydana gelen ve 9 işçinin göçük altında kaldığı maden faciası ile ilgili TBMM Araştırma Komisyonu oluşturulmuş komisyonda Denizli Milletvekili Şahin Tin’de görev almıştı. Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni’nde 13 Şubat’ta 9 işçinin hayatını kaybettiği siyanürlü toprak kaymasında ise hala 5 kişinin cansız bedenine ulaşılamadı.  

Denizli Milletvekili Şahin Tin komisyon üyeleriyle birlikte 2 gün boyunca bölgede yürüteceği çalışmaların birinci gününü tamamladı. İlk ziyaretini komisyon üyeleri ile birlikte Erzincan Valiliğine ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne gerçekleştirdi.  

Maden

“Önce İnsan” 

Erzincan’da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde yetkililerden bilgiler aldık diyen Denizli Milletvekili Şahin Tin,” Devletimiz İliç’teki kazada, göçük altındaki vatandaşlarımıza ulaşmak için profesyonel ekiplerle, georadar, yer altı radarları ve dronlarla havadan ve karadan titiz bir çalışma yürüttü. Önce insan” dedi.

Denizli'de Suya Büyük İndirim, Denizli Halkı Memnun Mu? Denizli'de Suya Büyük İndirim, Denizli Halkı Memnun Mu?

Bir 2 kişi görseli olabilir 

“Akıllarda Şüphe Bırakmayacağız” 

Felaketin meydana geldiği maden sahasını da inceleyen Denizli Vekili Şahin Tin, “Heyelanın vahametini bizzat yerinde gördük. Yetkililerden bilgiler aldık ve maden sahasında çalışan işçilerimizi dinledik. Akıllarda şüphe bırakmayacağız” açıklamasında bulundu.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli