Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.'ye ait belediye otobüsleri hakkında gelen şikayetler üzerine, Ulaşım A.Ş. Müdürü Mithat Tüzüner, Genç Çivril Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

Otobüsler konusundaki şikayetlerin vatandaş tarafından kendilerine de iletildiğini belirten Tüzüner; "Biz buraya yeni geldik. Geldiğimizde de bir sürü sorunla karşılaştık. Eskiden burada 38-40 araç yolda kalıyormuş, biz göreve geldiğimizden bu yana sayıyı 20'ye indirdik. Çok çalışmalar yapıyoruz ama bu araçları biz almadık zamanında. Araçlar eskimiş. Mercedes, Isuzu, BMC var. Bu araçlar hakkında servisleriyle görüştük, buraya ustalarını yönlendirecekler. Sorun yalnızca klima olsa hemen çözeceğiz. Motor aksamı, yürüyen aksam, çok değişik sorunlar var. Elimizde çok fazla arızalı araç vardı, biz bu sayıları yarıya, hatta yarıdan da aşağı indirdik. Tabi siz de takdir edersiniz ki bu sorunlar hemen 1 saatte çözülecek şeyler değil" ifadelerini kullandı.

Ulasim Denizli As

"Burası Oturup Ağlama Yeri Değil"

Önceki dönemle ilgili yorum yapmak yerine, 'Şu an ne yapabiliriz?' diye düşündüğünü söyleyen Mithat Tüzüner; "Benim görevim önceki dönemi yorumlamak değil. Ben buraya çözüm bulmaya geldim. Bizim bulunduğumuz yer oturup ağlama yeri değil. 291 tane otobüs var. Aralarında 3-5 araçta bu sorunlar maalesef çıkıyor ama sayıları çok azalttık. Araçların bakımları, temizliği günlük yapılıyor. Denizli'de halkımıza layık bir şekilde hizmet etmek istiyoruz. Bunun için bu göreve geldik. Bu araçlar hepimizin. Bu vatandaşlar hepimizin vatandaşı. Bir toplu taşıma aracının yolda kalması hoş bir şey değil. Biz göreve geldiğimiz süre zarfında bu sayıları ciddi oranda azalttık. Hızlı bir şekilde çalışıyoruz." dedi.

Ulasim Denizli As

DENİZLİDE POLİSLERİN ŞÜPHESİ HAKLI ÇIKTI DENİZLİDE POLİSLERİN ŞÜPHESİ HAKLI ÇIKTI

"Bir Tane Dahi Olsa Kabul Edilebilir Değil"

Yolda kalan araçlar hakkında çalışmaların devam ettiğini belirten Tüzüner; "Bir araç bile yolda kalsa, bu kabul edilebilir bir şey değil. Sabah araçların bakımı yapılıyor, araç yola çıktıktan sonra klima hortumunda arıza çıkıyor. Bunu önceden tahmin edemiyoruz. Buna çözüm olarak da, daha önce arıza yapmamış araçların dahi hortumlarını değiştirdik. Yolda arıza yaptıktan, vatandaş mağdur olduktan sonra hiçbir anlam ifade etmez benim için" ifadesinde bulundu.

"Şikayetlerini Bildiren Vatandaşlara Teşekkür Ederim"

Ulaşım A.Ş.'ye gelen şikayetlerin de olduğunu söyleyen Tüzüner; "Buraya da bazen şikayetler geliyor. Şikayetlerini bildiren duyarlı vatandaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. Ortada bir sorun varsa, bu sorunun çözülmesi lazım. Elimizdeki araçları daha iyi duruma getirerek, hizmete sunacağız" dedi.

Muhabir: Atakan Göker