Denizli’nin gastronomi mirası Denizli Tandır Kebabının son yapılan zamlarla birlikte kilosu bin liradan bin 200 liraya çıktı. Denizli Tandır Kebabı esnafının aldığı fiyat artışını değerlendiren ve nedenlerini aktaran dernek başkanı Güzide Metinöz, “Geçmişimizden gelen mirasımız Denizli Tandır Kebabını, gelenek bozulmadan ustalarımızın lezzetli elleriyle gelecek nesillere aktarmayı görevimiz olarak kabul ediyoruz.

Denizli'de Öğrencilere Yüzlerce Çöp Toplatıldı! Denizli'de Öğrencilere Yüzlerce Çöp Toplatıldı!

Tarihi 1800’lü yılların ortalarına kadar giden Denizli Tandır Kebabı, Kaleiçi Çarşısı'nda ortaya çıktı. Geçmişte olduğu gibi bugünde Bayramyerinde, Kaleiçi’nde Denizlili Kebapçılarımız, hem yerli hem de yabancı misafirlerimize bu özel lezzeti sunmaya devam ediyor. Kebapçılarımız bu geleneği en iyi şekilde yaşatıyor. Sektörümüz gastronomi anlamında Denizli’mizin tanıtımına da katkısını sürdürüyor. Denizli Tandır Kebabı esnafımız, her daim zaruri bir durum olmadığı sürece fiyat artışına gitmiyor. Ancak son dönemde başta et ve diğer gıda ürünleri olmak üzere kira, çalışan maliyetlerindeki artışı yansıtmak durumunda kaldık.

Denizli Tandır Kebabına Zammın Ardından Başkan’dan Açıklama

Kilogram başında yüzde 20’lik bir artış uyguladık. Yanında ikramlarıyla birlikte 1 kilogram kebapla 4 ya da 5 kişi rahatlıkla doymaktadır. Fast food ürünleri, et yemekleri, döner ve kebap türevlerinin fiyatlarına baktığımızda Denizli Tandır Kebabının fiyatının uygun olduğu aşikârdır. Denizli Tandır Kebabı esnafı olarak her daim amacımız, Denizli halkımıza, misafirlerimize kalite olarak en üst, fiyat olarak da en uygun şekliyle hizmet etmeye devam etmektir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi