Dolarda son dakika: Çıkacağı en yüksek rakamı böyle açıkladı Dolarda son dakika: Çıkacağı en yüksek rakamı böyle açıkladı

Denizli Sanayi Odası tarafından Avrupa Birliği'nin destekleriyle hayata geçirilen DSO Akademi, Denizli ihracatına ve sanayisine nicelik ve nitelik bakımından önemli katkılar sunma amacı ile eğitimlerine başladı.

‘’DSO Akademi Üreticilerin Yeteneklerini Artırmayı Hedefliyor.’’

19 Şubat 2024 tarihinde E- İhracat ve İhracat İstihbarat Eğitimi ile açılan Akademinin en büyük amaçlarından biri, verilecek eğitimlerle birlikte Denizli halkının ve meslek profesyonellerinin dünya ticareti ile entegrasyonunu güçlendirmek ve beliren ticari olanakların firmalar tarafından takibine dair daha güçlü bir yapıyı kurmak olarak adlandırılıyor. DSO Akademide, sektörün tüm ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak tasarlanmış özel eğitim programlarıyla sadece e-ticaret alanında değil, uzmanlık gerektiren ve özel sektörü ilgilendiren birçok başlıkta DSO üyelerinin yetkinliklerinin artırılması,  planlanıyor.

D S O Akademi
“Verilecek Eğitimler, Avrupa Ticari Mevzuatının Gereklilikleriyle Uyumlu Kurgulanacak.”

 Avrupa otoritelerinin dünyanın başlıca büyük problemlerinden biri olan küresel ısınma ve çevresel gündemleri göz önüne alarak, çeşitli mutabakatlar çerçevesinde ticari mevzuatı yeniden düzenliyor ve bu kapsamda tedarik  zincirinde bulunan aktörlerin sorumluluklarına dair ön koşulları yeniden tanımlıyor. Denizli'de bulunan firmalarımızın değişen bu şartlara uyum sağlayabilmeleri adına DSO Akademide verilecek birçok eğitimle bu  açığın kapatılması ve entegrasyonun eksiksiz bir şekilde yapılması hedefleniyor.
Dsogorsel1

Başkan Kasapoğlu, “Denizli Sanayi Odası Nitelikli Eğitimlerine Hız Kesmeden Devam Ediyor.”

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Oda bünyesinde kurulan Akademinin Denizli sanayisinin eğitim ihtiyacını karşılayarak nitelikli işgücü yetiştirmeyi hedeflediğini belirterek, “Akademinin tesisi, alanında daha nitelikli işgücü yaratma konusunda da son derece önemsediğimiz bir projeydi. Bu doğrultuda Odamız, üyelerine sunduğu nitelikli eğitimlerine önümüzdeki süreçte de hız kesmeden devam edecektir.” dedi.

Denizli'nin sanayi potansiyelinin daha da güçlenmesi için başlatılan bu önemli girişimle ilgili görüşlerini dile getiren Başkan Kasapoğlu, “Burada verilecek eğitimler, Denizli sanayisinin gelişimine ivme kazandıracak ve uzun vadede şehrimizin ihracat potansiyelini daha da artıracaktır.” şeklinde konuştu. Başkan Kasapoğlu, Denizli'nin rekabet gücünü artırmak ve iş dünyasının ulusal ve uluslararası pazarda daha etkin rol almasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen bu atılımın, şehir ekonomisinin güçlenmesine önemli bir katkı sunacağını vurguladı.

DSO Akademinin, sektörel ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlandığını ifade eden Başkan Kasapoğlu, “Yaşam boyu öğrenme pratiklerini önemseyecek şekilde, Denizli iş dünyasının değişen ihtiyaçlarına sürekli cevap verecek bir eğitim mekânına kavuşmuş olduk. Bu sayede, katılımcılarımız iş dünyasının taleplerine uygun niteliklere sahip olacaklar ve Denizli ekonomisine daha etkin bir şekilde katkı sağlayacaklardır.” dedi.
 

Editör: Tolga Çetin