DENİZLİ (İHA) – Dünyaca ünlü Pamukkale’de azalan termal suyunun sürdürülebilirliği toplantısı Vali Ömer Faruk Coşkun’un başkanlığında gerçekleştirildi.

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan ve Denizli’nin önemli turizm merkezi olan Pamukkale’nin jeotermal suyunun mevcut durumunun değerlendirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik toplantı, Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında, protokol üyeleri, ilgili tüm paydaş kurum ve kuruluşların temsilcileri, akademisyenler, meslek örgütlerinin başkanları ve kurumların temsilcilerinin katılımıyla valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar ile Doç. Dr. Ali Gökgöz tarafından Pamukkale jeotermal sahasında gerçekleştirilen araştırmalar hakkında bilgi verildi.

Denizli Büyükşehir ulaşım portalını yeniledi Denizli Büyükşehir ulaşım portalını yeniledi

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Coşkun, “Birleşmiş Milletler ve UNESCO başta olmak üzere ilgili kuruluşların raporlarına göre, dünya ve Türkiye’de artan nüfus, küresel ısınma, kuraklık gibi nedenlerle her geçen yıl suya olan talep artarken, su kaynaklarının azaldığı görülmektedir. Bu nedenle, Pamukkale başta olmak üzere ilimiz, bölgemiz, ülkemiz ve dünyamız için su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kılınması büyük önem arz etmektedir. İlimizde jeotermal kaynakların sürdürülebilir kılınması için ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği ile çalışmalar devam etmektedir. 2021 yılında Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, Pamukkale suyunun sürdürülebilirliğini amaçlayan uluslararası bir proje başlatılmış ve Denizli Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu koordinatörlüğünde, Pamukkale Üniversitesi ortaklığıyla Akdeniz Ülkeleri Sınır Ötesi İş Birliği programına başvuru yapılmıştır, proje başvurusunun yakın zaman içerisinde sonuçlanması beklenmektedir. Pamukkale bölgesi başta olmak üzere Denizli’nin su kaynaklarının korunması yönündeki çalışmalar tüm paydaşların ortak çalışmaları ile sürdürülmektedir” dedi.

Kaynak: iha