Sanıkların avukatları duruşma salonunda hazır bulunurken sanıklardan A.K. iddialara yönelik, “2011 tarihinden 2014 yılına kadar Buldan Belediyesi özel kaleminde personel olarak çalıştım. Zimmet ve görevi kötüye kullanma suçlamasını kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum” dedi. 

Buldan Belediyesi, 2011-2014 yılları arasında gerçekleşen ve kamu kaynaklarının kötüye kullanılmasıyla sonuçlanan bir dizi usulsüzlük iddiasıyla sarsıldı. Belediye çalışanlarının, denetim raporlarını usulsüz şekilde imzalamak, gereğinden fazla mutfak tüpü alımı yapmak, işçilik alacaklarını ve ikramiyeleri ödememek, parke taşı alımlarını stoklarda göstermemek gibi eylemlerle belediyeyi zarara uğrattıkları iddia ediliyor.

Bu iddialar, Buldan Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2017 yılında başlayan ve daha sonra Denizli Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşınan yargı sürecinin odağında yer alıyor. İlk mahkeme, sanıkların zarar miktarlarının ayrı ayrı tespit edilememesi sebebiyle beraat kararı verse de, istinaf sürecinde bu karar bozuldu. Yeni bilirkişi raporları, belediyenin büyük mali zararlara uğratıldığını tekrar teyit etti ve yargılama devam ediyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN SICAK YAZ AKŞAMLARINI SERİNLETEN KONSERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN SICAK YAZ AKŞAMLARINI SERİNLETEN KONSERLER

Bu olaylar, kamu görevlilerinin sorumluluklarını yerine getirme biçimleri ve kamu kaynaklarının yönetimi konusunda ciddi soru işaretleri uyandırıyor. Yargılama sürecinin sonucu, belediye yönetimlerindeki uygulamalar üzerinde nasıl bir etki yaratacağı ve yerel yönetimlerde şeffaflık ve hesap verebilirliğin önemini bir kez daha gündeme getiriyor.

2011’den bu yana süren dava ile ilgili katılmayan sanıklarında dinlenmesi için başka bir tarihe ertelendi.