Denizli-Aydın otoyolu inşaatında çalışan taşeron işçiler aylarca maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yapmışlardı. Eylem yapan işçiler, inşaat şirketi patronu tarafından Kod 46 ile işten çıkarıldılar.

Çalıştıkları inşaatta viyadük üzerine çıkan işçiler, ücretlerinin ödenmesini ve işten çıkarılma kodlarının değiştirilmesini istedi. KESK Denizli Şubeler Platformu, eylemlerini sürdüren işçileri ziyaret ederek yanında olduklarını belirtti.

VATANDAŞ İŞE GİTMEDEN MEMUR OLAN DANIŞMANI MERAK EDİYOR VATANDAŞ İŞE GİTMEDEN MEMUR OLAN DANIŞMANI MERAK EDİYOR

‘Kalan Paraları Vermem Bu Kadar Hak Edişiniz Yok’

İnşaat şirketinden alacakları olduğunu belirten işçiler; “17 Mart’ta işe başladık. Şimdi mart ödemesi yapıldı, nisan mayıs ayları da asgari ücretten yattı. ‘Kalan paraları vermem bu kadar hak edişiniz yok’ diyor. Bu kadarını bile ödemeyecekti olay basına yansıyıp gündem olduktan sonra bu kadarını yatırdılar. Mart ayından itibaren yapılan iş, çalışılan mesai kendisine bildirildi. Mart ayında yapılan itiraz neden şimdi yapılıyor?​” dedi.

“Biz Burada Emeğimizin Karşılığını, Alın Terimizi İstiyoruz”

Eylemlerinin ardından gündem olan işlere, inşaat firması tarafından alacakları paranın bir kısmın hesaplarına yattığını açıklayan işçiler, “Gündem olduktan sonra asgari yattı. TİP Mecliste konuşma yaptı. Sonra teklifle gelmeye başladı. 1 milyon yatıracağız, 2 milyon yatıracağız. Sanki burada ticaret yapıyoruz. Biz burada emeğimizin karşılığını, alın terimizi istiyoruz. Toplam alacağımız 3 milyon 125 bin lira. Kişi başı 60-70 bin lira alacağımız kaldı içeride” şeklinde konuştu.

“İşçileri Haklı Mücadelelerinde Yalnız Bırakmayacağız”

KESK Denizli Şubeler Platformu konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

“Denizli-Aydın otobanında, Aydın Yenipazar mevkiinde, viyadük yapımında çalışan, hak edişleri ödenmeyen inşaat işçilerinin grevini ziyaret ettik. KESK her zaman işçi sınıfının yanındadır. İşçilerin taşeron firmaya karşı yürüttüğü haklı mücadelesinde yalnız bırakmayacağız” dedi.