Aydın- Denizli Otoyolu'nun ilk etabının ulaşıma açılmasının ardından şimdi de gözler Denizli-Burdur-Antalya Otoyolu projesine çevrildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu'nun projenin ikinci etabı olduğunu, Denizli-Burdur-Antalya Otoyolu'nu da mutlaka yapacaklarını söyledi.

5. Ulusal Karayolu Kongresi'ne katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, İstanbul ile Antalya'yı birbirine bağlayacak turizim yolu hakkında açıklamalarda bulundu.

Denizli-Antalya Otoyolunda Son Durum, İkinci Etap Başladı

Bakan Uraloğlu; “12. Kalkınma Planımız doğrultusunda 2028 yılında bölünmüş yol ağımızı 31 bin 250 km ‘ye çıkarmayı hedefliyor, 2053 hedeflerimiz kapsamında ise 38 bin 60 km ‘ye yükseltmeyi planlıyoruz. Otoyollarımız özelinde de 2028 yılına kadar bin 9 km daha yeni otoyol yapmayı hedefliyoruz” sözleriyle açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu konuşmasına “İstanbul’dan Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile başlayıp Sakarya/Akyazı’ya kadar ulaştırdığımız yüksek standartlı otoyol altyapımızı başkentimize kadar ulaştıracak Orta Anadolu Otoyolu Projesini de planlıyoruz" sözleriyle açıklamalarına devam etti.

Denizli-Antalya Otoyolunda Son Durum, İkinci Etap Başladı

Bakan Uraloğlu, Denizli-Burdur-Antalya ve Çanakkale-Balıkesir Otoyollarının hayata geçeceğini açıkladı. Aydın-Denizli Otoyolu’nun devamında Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarının planlandığı lakin ihale ve yapım süreci ile ilgili net bir açıklamanın bulunmadığını belirti.

163 Aydın-Denizli Otoyolu'nun Kuyucak-Kocabaş arasında kalan 89 kilometrelik bölümü 3 Kasım tarihinde açılmıştı. Yüzde 70'i tamamlanan Aydın Denizli Otoyolu'nun Kuyucak-Aydın arasının da 2024 yılı içinde açılması öngörülüyor.

Aydın-Denizli Otoyolu'nun ardından Denizli-Burdur-Antalya Otoyolu'nun da hayata bitmesi ile İstanbul'dan Antalya'ya birbirine bağlanacak ve kesintisiz bir turizm yolu hizmete girmiş olacak. Bu otoyolların tamamlanması ile 580 kilometrelik devlet yoluyla 6 ila 7 saat süren İzmir-Antalya arasına 3 saate düşecek. Mesafe ise 440 kilometreye düşecek.

Fiat Egea'dan daha ucuza satılacak: En ucuz sıfır araba değişti Fiat Egea'dan daha ucuza satılacak: En ucuz sıfır araba değişti
Editör: Haber Merkezi