Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerini kastederek "Son seçimim" ifadesini kullanmıştı. Konuyla ilgili konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Meclis'te erken seçim kararı alınması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir dönem daha aday olabileceğini ifade etti.

3. DÖNEM İÇİN ADAYLIK YOLU AÇILIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Son seçimim” ifadesinin ardından, yeniden aday olmasının ne derecede mümkün olduğu tartışma konusu olmuştu. Konuyla ilgili konuşan Tunç, "Anayasamızın 101. maddesine göre Cumhurbaşkanı 5 yıllığına seçilir ve 2 dönem seçilebilir ama 116. maddenin 3. fıkrasında da eğer TBMM, 5'de 3 çoğunlukla Cumhurbaşkanının 2. döneminde seçimleri yenileme kararı alırsa, o durumda 3. dönem için tekrar adaylık yolu açılır." ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanlığı Açıkladı! Türkiye-İsrail Arasındaki Ticaret Bağı Tamamen Koptu Ticaret Bakanlığı Açıkladı! Türkiye-İsrail Arasındaki Ticaret Bağı Tamamen Koptu

Cumhurbaskani Erdogan Yeniden Aday Olabilir

Eylem Tok’un Oğlu İçin İade Süreci Devam Ediyor

Eylem Tok'un, 1 kişinin öldüğü trafik kazası sonrası kaçan oğlu için başlatılan iade sürecine de değinen Tunç, “Soruşturma devam ediyor. ABD ile adli yardımlaşma kapsamında biz yazışmalarımızı gerçekleştirdik. İade talebinde bulunduk, iade dosyamızı ilettik ve geçici tutuklama evrakımızı da gönderdik. Bugün cevabi yazı geldi. Bu cevabi yazıda istenen bazı belgeler var, tamamladık. Süreci takip ediyoruz. Hem diplomatik yollardan iadesini talep ediyoruz hem de Interpol aracılığı ile bunlar gerçekleşiyor. Umut ediyoruz ki ABD iade talebimizi olumlu karşılasın ve buradaki yargılama devam etsin. Bu dosya kapsamında 2 gözaltı gerçekleşti. Olay yerine gelen ve sorasında havaalanına anne ve oğlunu bırakan kişi gözaltına alındı.” dedi.

Editör: Ali İhsan Sivrikaya