Ümit Bahtiyar, İYİ Partiden İstifa Etti Ümit Bahtiyar, İYİ Partiden İstifa Etti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılbaşı mesajında ülkenin karşı karşıya olduğu zorlukları ve uluslararası arenadaki mücadelelerini değerlendirdi. Erdoğan, özellikle İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığına dikkat çekerek, muhalefetin bu konuda sorumlu bir tavır sergilemediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam düşmanlığına ve yabancı karşıtlığına varan furyayla karşı karşıyayız. Muhalefet aktörleri maalesef bu pespaye tehlikeli nefret siyasetine gönüllü figüranlık yapmaktadır" dedi.

Erdoğan, aynı zamanda bölgedeki savaşlar, doğal afetler, terörle mücadelede yaşanan kayıplar ve Gazze'deki gelişmelerle ilgili de bir açıklama yaptı. Türkiye'nin stratejik ve zorlu coğrafyasının, küresel güç mücadelesinde merkezi bir rol oynadığını, Türkiye'nin kuzey ve güney sınırlarındaki kanlı çatışmalara müsaade etmediğini ve buna karşı durduğunu belirtirken, Avrupa, ABD, Afrika ve Latin Amerika ile olan işbirliklerini vurguladı.

Erdoğan, "Petrol ve doğal gaz başta olmak üzere yer altı kaynaklarının ekseriyeti bu coğrafyada yer alıyor. Küresel ticaret arttıkça boğazların ehemmiyeti de artmakta ve Türkiye'nin durumunu da öne çıkarmaktadır" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi