Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 1 Aralık 2023 günü cuma hutbesinde engellilik konusuna değinildi. İslamiyet için engellilik nedir soruları yanıtlandı. Engeli olan vatandaşlarımıza ve ailelerine nasıl davranmamız gerektiği konularında öğüt verildi.

Hutbede, "İnsan, yeryüzünün en değerli varlığıdır. Onun bu değeri, dış görünüşünde, malında, mülkünde, şan ve şöhretinde değildir." şeklinde denildi.

İslamiyet'te engelin fiziksel olmadı söylenen hutbe de, "Dinimize göre engellilik; görememek, konuşamamak, yürüyememek değildir. Asıl engellilik, hakkı duymamaktır. Hakikati görmemektir. Doğruyu söylememektir. Kişinin kalbini imandan, gönlünü İslam’dan, söz ve davranışlarını güzel ahlaktan mahrum bırakmasıdır." açıklamalarında bulunuldu.

Çivrilli Vatandaşlar Dikkat Kaymakamlık Duyurdu! Çivrilli Vatandaşlar Dikkat Kaymakamlık Duyurdu!

Ayrıca hutbe de, "Engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin hayat mücadelesinde yanlarında olmaktır. Onları ziyaret ederek, hal ve hatırlarını sormak, dualarını almaktır. Kendilerine içten ve samimi davranmaktır. Onlara karşı komşuluk ve insani görevlerimizi yerine getirmektir. Çalışmalarını ve üretmelerini zorlaştıran bütün engelleri ortadan kaldırmaktır. " konularına değinildi.

Editör: Haber Merkezi