Meslek Lisesi öğrencilerinin son sınıfa geldiklerinde kendilerini geliştirmeleri, uygulama öğrenmeleri ve pratik kazanmaları için belirlenen bir atölyede, öğretmenlerce denetlenerek çalışması gerekiyor.

En erken ise 15 yaş ve üzeri öğrenciler İş-Kur yardımı ile yaz aylarında çalışarak hem ücret hem deneyim kazanmalarına olanak sağlanabiliyor.

Ancak son zamanlarda ‘staj’ adı altında iş güvenliği ihmalleri altında cinayete kurban giden yaşı küçük öğrencilere ait haberler dikkatleri çekiyor. 

Kütahya’da 9. Sınıf öğrencisi Erol Can Yavuz, Yeni Sanayi Sitesi’nde bulunan mobilya atölyesinde staj yapıyordu. Kütahya Mesleki Eğitim Merkezi İç Mekan Mobilya Teknolojisi Dalı 9’uncu sınıf öğrencisi Erol Can Yavuz, üzerine devrilen sunta bloklar yüzünden ağır yaralandı.

Diğer çalışanlar tarafından suntaların altından kurtarılan çocuk işçi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Üzerine binen ağırlığa dayanamayan Yavuz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Asıl merak edilen konu “ MEB’e ait bir staj ise, lise birinci sınıf öğrencisinin ne bilerek ne stajına başladığı.” Hakkında yorumlar yapıldı. Eğer MEB’e ait bir staj değil ise ‘staj’ adı altında çalıştırılan çocuk işçilerin daha kaç tanesinin benzer haberlerini alacağımız ile ilgili. Aileler, konu ile ilgili netleştirilme yapılması için yetkililerden açıklama bekliyor.

Dünyadaki Gelişmeler Denizli’ye Sıçradı! Dünyadaki Gelişmeler Denizli’ye Sıçradı!
Editör: Haber Merkezi