Aylık 325 euro (11 bin 500 TL) destek sağlanacak proje kapsamında, 3 bin 500 çalışan anne ve 3 bin 500 bakıcı olmak üzere toplam 7 bin kadının projeden faydalanacağı belirtildi. Bakan Işıkhan, bu destekle birlikte hem annelerin hem de bakıcıların sosyal güvence altına alınacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin ikinci fazına başvuran kişi sayısına ilişkin soruya cevaben kadın istihdamının desteklenmesinin önemine vurgu yaptı.

Bakan Işıkhan, projenin çalışan annelerin ve bakıcılarının kayıtlı istihdam kapsamında güvence altına alınmasını amaçladığını ifade etti.

12 bin başvurunun projeye olan büyük talebi gösterdiğini belirten Işıkhan, "Ön kayıtları 3 Haziran'da başlayan projemize yoğun ilgi var, ikinci gün itibarıyla toplam başvuru sayısı 12 bin 246 kişiye ulaştı" şeklinde konuştu.

Ön kayıtların tamamlanmasının ardından kesin kayıtların Temmuz ayında sonuçlanacağını belirten Işıkhan, teşvik ödemelerinin Ağustos 2024 itibarıyla başlayıp 12 ay boyunca devam edeceğini açıkladı. Projenin sona ereceği tarih olarak ise 25 Ekim 2025'i belirtti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla yürütülen projenin toplam süresinin 20 ay olduğunu vurgulayan Işıkhan, Ankara, İstanbul ve İzmir'deki 0-24 aylık çocuğu olan çalışan annelerin sisteme başvuru yapabileceğini belirtti.

Uçak yolculukları için yeni karar: Bunu yaptırmayan artık binemeyecek Uçak yolculukları için yeni karar: Bunu yaptırmayan artık binemeyecek

Ödemelerin doğrudan anneye yapılacağını ve bakıcılara ayrı bir ödeme yapılmayacağını belirten Işıkhan, detaylarıyla proje hakkında bilgi verdi.

Işıkhan, projenin kapsamında aylık 325 euro (11 bin 500 TL) destek sağlanacak olan 3 bin 500 çalışan anneye ve bu destekle istihdam edilecek olan 3 bin 500 bakıcıya vurgu yaptı. Böylece toplamda 7 bin kadının projeden faydalanacağını belirtti.

Projenin bütçesinin ise 15,3 milyon euro olduğunu açıklayarak projenin finansal boyutuna dikkat çekti.

Kaynak: DÜNYA GAZETESİ