Çivril Kameroğlu Kardeşler Cumhuriyet İlkokulu 3. sınıf öğrencilerinin öğretmenleri ile eTwinining projesi kapsamında hazırladıkları  ‘Yeşil Bir Dünya İçin Kanat Çırpanlar’ ve ‘Meraklı Baykuş Mürekkep’ kitapları büyük ilgi gördü. eTwinining projeleri tanıtım sergisinde öğrenci ve katılımcıların beğenisine sunulan kitapları inceleyen Kaymakam Hasan Akbulut, kitabın yazımına katkı sağlayan öğrencilerden kitaplar hakkında bilgi aldı.

Çivrilli Öğrenciler Etwinning Projesi İle Kitap Yazdı

2023 -2024 eğitim öğretim yılında eTwinning projeleri kapsamında Kameroğlu Kardeşeler Cumhuriyet İlkokulu olarak beş proje ile Türkiye’yi temsil ettiklerini belirten okul Müdürü Ramazan Eroğlu “öğrencilerimiz hazırladıkları projelerin yanında yazdıkları kitaplar ile çalışmalara yeni bir boyut kazandırlar” dedi.

OKULLAR DENETLENİYOR, EKSİKLER BELİRLENİYOR OKULLAR DENETLENİYOR, EKSİKLER BELİRLENİYOR

3. Sınıf Öğrencileri Kitap Yazdı

Okulda düzenlenen eTwinning proje etkinliklerinde sergilenen kitaplar ile ilgili olarak bilgi veren okul müdürü Ramazan Eroğlu “Kameroğlu Kardeşler Cumhuriyet İlkokulu olarak European School Education Platform bünyesinde 5 eTwinning projesi sürdürüyoruz.  Okulumuzun rehber öğretmeni Seher Şahan'ın başkanlığında kurulan  "Duyguları Tanıyan Çocuk" adlı projemizde tamamını öğrencilerimizin yazdığı "Meraklı Baykuş Mürekkep" adlı kitabımız bulunmaktadır. 3. Sınıf öğrencilerimizden Asel Nehir Aksoy, Zeynep Karagöl, Ayşe Temel, Mehmet Eymen Korkmaz, Nevzat Emir Karakoç, İkra Eylül Karabağ kitabımızı kurgulayıp yazmıştır. Kitabımız, meraklı bir baykuş olan Mürekkep ve onun arkadaşları Güvercin Bonbon ve Arı Mimi'nin maceraya atılma serüvenini ve yaşadıkları duyguları anlatmaktadır.

Çivrilli Öğrenciler Etwinning Projesi İle Kitap Yazdı-1

Diğer kitabımız da yine öğrencilerimizin yazdığı ve geri dönüşüm ve çevre kirliliğine dikkat çeken bir kitap. Bu kitabımızda da projenin konusu yeşil çevre, geri dönüşüm, değişim ve sıfır atık. Bu kitabımız, çevre kirliliğine tanık olan göçmen bir kuş olan "Yaren" leyleğin mektubuyla macera başlıyor. Göçmen kuş "Yaren" leyleğin, Avrupa'dan ülkemize göç yolunda karşılaştığı çevre kirliliğini, yol açtığı sorunları, dünyamızın nasıl bir tehlikeye sürüklendiğini anlatıyor. Projenin konusundan yola çıkarak projede görev alan öğrencilerimiz Ayşe Ceren Erdoğdu, Zeliha Demir, Ayşe Şen, Saliha Nur Deniz, projede yer alan 12 ortakla ‘Yeşil Bir Dünya İçin Kanat Çırpanlar’ kitabını yazdılar. Kitaplarımız okulumuzun düzenlediği etkinlikte sergilenerek tanıttık ayrıca e book olarak geniş bir çevreye ulaştırdık” dedi.

Çivrilli Öğrenciler Etwinning Projesi İle Kitap Yazdı1