Dünya Sulak Alanlar Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenleyen Özel Şahan Masal Diyarı Anaokulu, öğrencilerini Işıklı Gölü’nde kuş gözlemi yaptırdı. Işıklı Gölü ve Gökgöl havzasında düzenlenen etkinlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar Çivril Şube yetkilileri de hazır bulundu.

Çivril'deki BİLSEM TÜBİTAK Fuarı Büyük İlgi Gördü Çivril'deki BİLSEM TÜBİTAK Fuarı Büyük İlgi Gördü

Etkinliğe katılan öğrenciler Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri ile birlikte göl havzasında yaşayan kuş çeşitlerini dürbün ile yakından görme şansı yakaladı. Yetkililerden kuşların isimleri ve türleri hakkında da bilgi alan öğrenciler bölgenin habitatı hakkında da merak ettikleri soruları sorarak öğrenme fırsatı yakaladı.

Çivrilli Minikler Dünya Sulak Alanlar Günü'nü Işıklı Gölü’nde Kutladı

Etkinlik ile ilgili olarak bilgi veren Okul Müdürü Serhan Şahan yerinde eğitimin önemine değinerek, “2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü dolayısıyla İlçemiz Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğiyle ve öğrencilerimizle birlikte sulak alanlarla ilgili farkındalığı artırmak, sulak alanlarda yaşayan canlıları incelemek, onlara saygı göstermenin önemi amacıyla kuş gözlem etkinliği gerçekleştirdik. Öğrenciler okulda öğrendiklerinin yanında hayatın akışı içinde de öğrenmeye açıktırlar. Okul olarak öğrencilerimizin yerinde öğrenmelerine katkı sağlamak için Sulak Alanlar Gününü Gökgöl ve Işıklı Gölünde kutladık. Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri ile de öğrencilerimiz sahada doğal yaşamını sürdüren kuş türlerini yakından görme tanıma ve öğrenme fırsatı yakaladı. Verimli eğitici ve öğretici bir etkinlik oldu. Hem öğrenci velilerimize hem de Doğa Koruma ve Milli parklar Çivril Şubesi’ne gösterdikleri ilgi ve desteklerden dolayı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Etkinlik, öğrencilerin göl hayatı ve doğal yaşamı hakkında bilgi almasının ardından kuş gözlemi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi