Kendine güvenen, sorgulayan ve toplumsal sorunlara bir takım halinde çözüm bulabilecek gençler yetiştirmek amacıyla uygulanan FIRST LEGO League Challenge programı Bilim Kahramanları Buluşuyor uzun yıllardır gençlerle bir araya gelerek çalışmalar yürütüyor. 4 veya 10 kişiden oluşan takımlar halinde bir araya gelen gençler her sene küresel bir soruna işaret ediyor.  Belirlenen sezon teması hakkında tartışarak yenilikçi çözümler bulmaya çalışan gençler bilim insanları gibi yenilikçi çözüm projeleri üzerinde pek çok farklı deneyim elde ederek yarışıyorlar. 

Ulusal Şampiyona Katılacaklar

Bu sene İzmir’de gerçekleşen 2023- 2024 Bilim Kahramanları Buluşuyor/FIRST LEGO League Challenge turnuvasında Denizli’nin Çivril ilçesinde eğitim veren Şehit Soner Kutlu Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri İzmirde"First Lego League Challenge" Finallerinde Robotik Performansta 1.lik ve Özdeğerler kategorisinde 1.lik alarak büyük bir başarıyla imza attı. Çivrilli gençler 2 alanda bölge şampiyonu olarak ulusal şampiyona katılmaya hak kazandı. 

Çivrilli Gençler Göğüs Kabarttı

İl Milli Eğitimden Tebrik Aldılar

Büyük bir başarıya imza atarak ulusal şampiyona katılmaya hak kazanan gençler ile ilgili Denizli İl Millî Eğitim Müdürlüğü sosyal medya üzerinden, “Şampiyon öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz” şeklinde paylaşımda bulundu

Editör: Haber Merkezi