Denizli’nin Çivril İlçesi’nde gelen zamların ardından ayaklanan çiftçiler geçtiğimiz günlerde eylem yapmıştı. Suya indirim isteyen çiftçiler bugün yine bir araya geldi. Traktörleri ile Çivril Cumhuriyet Meydanında gelen çiftçiler, caddeyi trafiğe kapattı.

Olayı anlatmak için söz alan çiftçi, “Biz geçen gün burada eylem yapmak için geldik. 15-20 dakika durduk ondan sonra dağıldık. Çivril Kaymakamı ile Belediye Başkanı buraya geldiler. Bize indirim yapacaklarına dair söz verdiler, ‘dağılın’ dediler. Biz de dağıldık, olay çıkarmadık. Yüzde 10 indirim yaptılar, her şeye yüzde 300 zam geliyor. Bize dalga geçer gibi indirim yaptılar. Biz bu fiyatların altından kalkamayız, bir yıllık emeğimiz gidecek” dedi.

Whatsapp Görsel 2024 06 10 Saat 13.17.13 Ae7Be82F

Çiftçiler kendilerine bir açıklama yapılamadığı takdirde traktörleri çekmeyeceklerini belirtti.

Olay yerine gelen yetkili, “Siz burada yolu kapatıyorsunuz. Buradan ambulans, itfaiye geçemiyor, arka sokaklardan gitmek zorunda kalıyor. Anlıyorum canınız yanıyor ama o ambulansın da bir canı yana gittiğini bilin. Burası zaten yürüyüş gösteri yapılan bir medyan. Siz eğer izin almış olsaydınız sizin burayı traktör ile kapatmanıza gerek kalmazdı. Ben burada önlemi alır, yolu kapatırdım ” dedi. Çiftçiler saat 18.00’de yolu açma sözü verdi.

DSO’DA BASIN BAYRAMI KUTLAMASI VE MEDYA BULUŞMASI DSO’DA BASIN BAYRAMI KUTLAMASI VE MEDYA BULUŞMASI

Cahit Özkan’dan Videolu İndirim Sözü

Yamanlar Muhtarı Mustafa Özdemir çiftçilere, Çivril İlçe Başkanı Halil Ertuğrul ile görüştüğünü, Ak Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ile birlikte bir video göndereceğini söylemişti.

Cahit Özkan’ın ofisinde toplanan muhtarlar, Özkan ve Çivril İlçe Başkanı Halil Ertuğrul ile bir araya gelerek indirim taleplerini iletti.

Toplantının ardından videolu açıklama yapan Özkan, "10 Haziran tarihi itibariyle, Işıklı barajımızdaki toplam su miktarı 110 milyon metreküp civarındadır. Bu su miktarıyla, sulanabilir alanımız olan Çivril sulama bölgesinde 175 bin dekar alan toprak sulama bölgesinde 345 bin dekar alan, toplamda da 525 bin dekarlık inşallah önümüzdeki sezonda sulanacaktır. Şimdi tüm bu sulanacak alanla ilgili kapalı sistem 67 bin dekar civarındadır. Açık klasik kanal ve kanalet sistemi diye ifade edeceğimiz sulama alanı da 453 bin dekar civarındadır. İnşallah biz cazibeli sulama olarak ve yine çift pompaj tek pompaj olmak suretiyle tüm sulama alanlarımızda yine bakanlığımızın gayretleriyle Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüzün ve Denizli şefliğimizin çalışmalarıyla yapmış olduğumuz çalışmalar çerevesinde, özellikle erken ödeme indirimi olarak yüzde 10'luk bütçe denkliği sayesinde bir indirime ulaştık. Bununla birlikte damlama ve yağmurlama sulaması yapan alanlarda yüzde 30'luk civarında motopomp sulamalarda da yüzde 40 sulama indirimini bölgesel olarak gerçekleştirdik" dedi.