Ramazan ayının son günlerinde bir araya gelen Çivrilli kadınların bayram hazırlıkları başladı.Çivril ilçesi Cabar Mahallesinde bir araya gelen kadınların hazırladığı baklavalar, bayram ziyaretine gelen misafirlerin midesine bayram ettirecek.

Civril Sareyli 1

Cabar Mahallesinde bir araya gelen kadınlar bayram hazırlıklarına devam ediyor. Ramazan ayının son günlerinde bayram temizliği ile birlikte Baklava yapan kadınlar her gün sırayla bir komşunun baklavasını hazırlıyor. Her Ramazan bayramında bir araya geldiklerini ve baklava açtıklarını belirten Ayşe Aşık (65) “Ramazan bayramının vazgeçilmezi evde açılan susamlı, cevizli baklavadır” dedi. Her bayram yapılan baklavanın 25 yad a 27 katlı olduğunu belirten Ayşe Aşık “Önceden büyük sinilerde yapılırdı ve 40 kat olurdu. Şimdi evlerde insan azaldı küçük tepsilerde yapıyoruz. Hamuru yoğurup dinlenmesini beklerken susamı kavuruyor ve cevizle birlikte makineden geçiriyoruz. Hamuru bir komşu açıyor birimiz tepsiye hazırlıyoruz, genelde 25 ya da 27 katlı yapıyoruz. Sonra kendi tereyağımızla yağlayıp fırında 45 dakika pişiriyoruz son olarak şerbeti döküp bayram sabahına hazır ediyoruz.” dedi.

Denizli'de Bu Hafta Hava Durumu Nasıl Olacak? (29 Nisan-3 Mayıs) Denizli'de Bu Hafta Hava Durumu Nasıl Olacak? (29 Nisan-3 Mayıs)

Civril Sareyli

Baklavanın bayramların vazgeçilmezi olduğunu belirten Havva Uysal’da “Her bayram baklava açarız. Köyümüzün adetidir. Her evde büyük ya da küçük mutlaka baklava açılır. Komşular birbirine yardım eder. Bayrama birkaç gün kala herkes sözleşir sırayla baklavalar yapılır, bayram temizlikleri tamamlanır bayram beklenir. Bu gelenekleri yaşatmaya çalışıyoruz. Komşularla baklava hazırlayıp bayramda misafirlere ikram ediyoruz” dedi.

Editör: Kardelen Başol